De 5 handigste programma’s om je badkamer online te ontwerpen

Vind jij het ook zo lastig je badkamer in te richten? Weet je niet hoe je met een klein aantal vierkante meters om moet gaan? Dan is een badkamer ontwerpen in een 3d programma de beste oplossing. Hier kun je namelijk al je badkamer inspiratie in verwerken. Het resultaat gebruik je vervolgens om je badkamer zelf te bouwen of door een aannemer te laten gebruiken.

Er zijn verschillende online teken programma’s beschikbaar waar je gratis en heel snel je eigen badkamer plattegrond tekent. Zo heeft IKEA een handige badkamerplanner en laat ik je zien hoe Homeplanner ook gebruikt kan worden voor het ontwerpen van een badkamer.

badkamer-3d-ontwerp

Homeplanner

Je eigen badkamer ontwerpen met Homeplanner is sinds vorige maand niet meer mogelijk. Dit programma was lange tijd te downloaden voor je computer. Doordat steeds vaker mensen online een badkamer willen ontwerpen, heeft dit programma besloten te stoppen. Het beste alternatief voor Homeplanner is Sketchup of Floorplanner.

badkamer online inrichten programma

Baderie

De badkamer fabrikant Baderie heeft ook hun eigen online badkamer programma waarin je meerdere ontwerpen tegelijk kan maken. Zodra je die af hebt kun je ze naar de showroom sturen waar een adviseur ze zal bekijken. Persoonlijk ben ik geen fan van dit soort programma’s, je zit meteen vast aan de badkamerwinkel en je kunt niet rondshoppen met je ontwerp. Ook staat Baderie niet overal op het internet even goed bekend.

online inrichten badkamer

Bron: Baderie

Ikea Badkamerplanner

Ikea heeft het heel gemakkelijk voor haar klanten gemaakt door een 3D programma te ontwikkelen waarin klanten producten uit de Ikea catalogus kunnen toevoegen aan hun eigen badkamer plattegrond. Zodra je klaar bent met inrichten van je badkamer, print je de plattegrond uit en neem je het mee naar een filiaal waar je de meubels kunt kopen of bestellen. Ik hoef je denk ik niet te vertellen wat het grote nadeel van de IKEA badkamerplanner is. Toch doe ik het. Mocht je de badkamer configurator van IKEA gebruiken, zit je aan de producten van IKEA vast. Mocht je een bad willen kopen bij een andere winkel en de rest van IKEA, dan is dat al niet meer mogelijk om in de IKEA Badkamerplanner mee te nemen.

Wil je deze homeplanner een kans geven? Dan kan dat hier.

badkamer online inrichten ikea

Bron: Ikea

Google Sketchup

Wil jij gratis je badkamer kunnen ontwerpen en bijvoorbeeld een plattegrond tekenen? Een duidelijk indeling kunnen maken zodat je weet waar straks het bad komt, de douche en het wastafelmeubel? Dan is Sketchup daar het beste 3d tekenprogramma voor. De software is eenvoudig te gebruiken, vooral als je wat tutorials op Youtube doorneemt. Je krijgt het best snel onder de knie. Nadat je jouw badkamer met Sketchup hebt ontworpen, kun je door met een van de verschillende kamers in je huis. Zo kun je ook je kamers hiermee ontwerpen.


Hier kun je Sketchup gratis uitproberen. Als je het online tekenprogramma gebruikt, kun je gratis 3d blijven tekenen nadat je proefperiode afgelopen is. Als je het programma echt op je computer wilt downloaden, dan kost dit je wel geld.

Floorplanner

Op de Floorplanner website kun je een plattegrond tekenen en zelfs je badkamer in 3D bekijken. Je kunt met kleuren en materialen werken, maatvoering wordt weergegeven en het is gratis! Een belangrijk voordeel van Floorplanner is dat je veel vaste elementen, zoals een bad of douchewand, kunt kiezen om je badkamer mee te ontwerpen. Hierdoor hoef je niet zelf dat mooie vrijstaande bad of industriële glazen wandje te tekenen. Het ontwerp is ook op schaal te tekenen, zodat je aannemer het kunt gebruiken voor het inkopen van de juiste materialen.

badkamer online inrichten

Bron: Floorplanner

Sanidrome

Ontwerp je eigen badkamer in het online programma van Sanidrome. Ook deze website biedt professionele hulp met het adviseren van badkamers nadat jij je eigen ontwerp hebt opgestuurd. Het badkamer software programma van Sanidrome is nog steeds te gebruiken. Als ik het echter gebruik, voelt het sterk verouderd aan. Het idee van het programma is leuk, maar makkelijk is het zeker niet meer. Je bent langer bezig met het vinden van elementen dan dat je er een leuke badkamer mee kunt tekenen.

online inrichten badkamer

Bron: Sanidrome

Badkamer ontwerpen: waar moet je op letten?

Je hebt mensen die naar een badkamerwinkel gaan en bij de eerste de beste showroombadkamer zeggen “Die wil ik”. Je krijgt een gepeperde offerte waarop zelfs kosten voor het ontwerpen van je badkamer te vinden zijn. Dat terwijl de badkamer al voor je neus staat.

Jij bent anders. Jij hebt besloten je eigen badkamer te willen ontwerpen. Dit wil je gaan doen met software die je het liefst ook online kunt gebruiken. Een tekenprogramma waarmee je de kleinste details van je badkamer kunt ontwerpen. Bij een kleine badkamer zijn details namelijk echt belangrijk. Als je in een badkamerwinkel een model aanwijst, wordt er niet gedacht aan wat praktisch is. In de volgende hoofdstukken wil ik je nog wat meer vertellen over het ontwerpen van je eigen badkamer.

Wil je online je badkamer kunnen ontwerpen?

De laatste jaren is het niet meer nodig software te downloaden om je badkamer te kunnen ontwerpen. De meeste software is online, waardoor je op de website kunt ontwerpen. Voorbeelden hiervan zijn de tekenprogramma’s van Sketchup, IKEA en Floorplanner. Het enige wat jij hiervoor nodig hebt, is een goede internetverbinding en het liefst een laptop of computer.

Online ontwerpen met een app op je iPad of telefoon

Wil je toch liever op je iPad, tablet of smartphone de badkamer ontwerpen? Dan kan dat ook. Let wel op dat het een stuk meer werk gaat kosten om dit op een goede manier te doen. Voor een kleine badkamer inrichten is wat onhandig op een iPad app. Je kunt het wel gebruiken voor een beginnetje, waar je daarna op je computer verder met het ontwerpen gaat. Je kunt, als je nu wel even op een app wilt ontwerpen, de volgende apps gebruiken:

 1. Interior Design for iPad
 2. Room Design
 3. Bathroom Styler App
 4. Home 3d
 5. My Dream Home Interior Design

Dit allemaal aardige apps die je op weg kunnen helpen. Een badkamer echt goed ontwerpen met zo’n app? Dat kan naar mijn mening niet. Daar kun je beter een van de andere tekenprogramma’s voor op de computer voor gebruiken.

Werkt de informatie uit dit artikel ook voor een kleine badkamer?

De kans is groot dat je net als veel andere Nederlanders en Belgen een kleine badkamer hebt. Je moet dus werken met een kleine ruimte. Dan is het nog een stuk belangrijker dat je hiervoor software gebruikt, want dan kun je echt goed nadenken hoe je de ruimte optimaal benut. Een kleine badkamer ontwerpen is online net zo mogelijk als een grote badkamer. Lees eerst wat artikelen door waarin je leert hoe je het slimst met een kleine badkamer om kunt gaan. Met wat slimme trucs ga je veel beter met je ruimte om.

Dus download ik software? Of werk ik online?

Je kunt software downloaden om je badkamer mee te ontwerpen. Onder andere Sketchup heeft een pakket waarbij je echt software download voor het tekenen van je badkamer. Hier heb je dus, nadat je het programma gedownload hebt, geen internet voor nodig. Het kost je wel geld. Waarschijnlijk is het handiger dit online te doen. Het scheelt je geld en je hoeft niets te downloaden. Een stuk makkelijker dus.

3D Badkamer ontwerpen met plattegrond

Wat je ook met je badkamer wilt gaan doen, je hebt nodig een:

 • 3d badkamer ontwerp
 • badkamer plattegrond

Met deze twee middelen kun je daarna alle kanten op. Je kunt naar de aannemer, je kunt een badkamerwinkel bezoeken of zelf alles online shoppen. Je weet hoeveel je van welke tegels nodig hebt en wat hier precies bij komt kijken.

Driedimensionaal ontwerp voor een 3d eindresultaat

Om zelf een goede badkamer in 3d te kunnen ontwerpen, is 3d cruciaal. Met 3d kun je zien hoe een ruimte er straks uitziet, waar je nu nog ruimte overhoudt en wat je moet doen om de ruimte optimaal te benutten. Alle software op deze pagina is in staat je hierbij te helpen. Het is online, 3d en volledig ingericht op waar jij het voor nodig hebt.

Ook voor een badkamer plattegrond maken

Daar hoort het maken van een badkamer plattegrond natuurlijk bij. Een goede plattegrond geeft de afmetingen weer, wat wel zo handig is als je een groot vrijstaand bad wilt kopen of de handdoekrekken wilt ophangen. Er zijn verschillende redenen waarbij het extra belangrijk is een goede plattegrond te tekenen, bijvoorbeeld in geval van:

 • Een kleine badkamer
 • Schuin dak
 • Lange badkamer
 • Grote badkamer
 • Smalle badkamer
 • Badkamer en suite

Voor alle van deze doeleinden is een normale plattegrond of 3d- model te maken. Zolang jij hier met een van de bovenstaande software de tijd voor neemt zeker!

Welke badkamer ontwerp tool vind jij het prettigst? Laat het ons weten in de reacties.