De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Interieur ideeën voor een luxe badkamer

We hebben niet allemaal een balzaal als badkamer, maar elke badkamer kun je omtoveren tot een luxe badkamer. Alleen moet je even weten hoe. Welke tips en tricks kunnen er nu voor zorgen dat jouw badkamer er wat luxueuzer van wordt? Is jouw badkamer erg klein? Donker? Of oud? Dan kun je onze tips voor een luxe badkamer zeker gebruiken. Mocht je nog meer badkamer ideeën zoeken, hebben we er bij MakeOver genoeg!

Ideeën en tips voor een luxe badkamer

#1 Gebruik veel glas

Luxe-Badkamer-Idee-34

Bron: gurukoala

Glas heeft een aantal kenmerken, het is strak en modern, het heeft een open karakter en gecombineerd met ander glas geeft het de badkamer een luxe uitstraling. Kies in plaats van een douche gordijn, voor een glazen wand of deur. Deze moet goed onderhouden worden maar zal je badkamer groter en luxueuzer laten lijken.

#2 Openheid

Luxe-Badkamer-Idee-3

Bron: orenhome

Is jouw badkamer erg klein? Bouw het dan niet vol met kastjes, douche gordijnen en andere dingen maar hou het geheel open en zo ruim mogelijk. Berg je spullen ergens anders op en zorg dat je alleen het minimale in de badkamer hebt liggen of staan. Een inloop douche is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van openheid.

[Tweet “5 ideeën en tips voor een luxe badkamer “]

#3 Materialen

Luxe-Badkamer-Idee-1

Bron: culemborgsbadkamerhuys-badkamers

Luxe komt ook voort uit verschillende materialen zoals de tegels die je kiest op de wanden, de vloertegels en hoe je het plafond afwerkt. Wil je de badkamer wat meer luxe geven? Kies dan een grote tegel. Kleine tegels zullen de badkamer juist wat kleiner laten lijken doordat het wat drukker is door de vele voegen.

#4 Betrek de badkamer bij de slaapkamer

Luxe-Badkamer-Idee-2

Bron: perscentrumwonen

Dit is natuurlijk op en top luxe. Als je de mogelijkheid hebt kun je bijvoorbeeld een wand doorbreken en de badkamer bij de slaapkamer betrekken. Door middel van glas creëer je openheid, luxe en ruimte.

#5 Grote spiegels en wasbakken

Luxe-Badkamer-Idee-5

Bron: bookurlimo

Je gebruikt de badkamer natuurlijk ook vooral omdat er een wasbak en een spiegel hangt. Zorg er dan ook voor dat deze goed in orde zijn, dat wil zeggen, kies een mooie grote spiegel en een praktische wasbak. De spiegel werkt vergrotend voor de badkamer en de wasbak is heerlijk als je er goed gebruik van kunt maken.

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?