De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Benieuwd naar de beste verlichting voor een inloopkast? Lees het hier

De beste verlichting voor een inloopkast? Er zijn verschillende manieren waarop je een inloopkast kunt verlichten. Het belangrijkste is dat je de kleding goed kunt zien, de kleur goed kunt inschatten en uiteindelijk jezelf goed kunt zien in de spiegel. Daarom behoor je de juiste verlichting te plaatsen in een inloopkast. Je wilt toch niet buiten komen en zien dat je de verkeerde kleuren op elkaar hebt aangedaan?

De beste verlichting voor een inloopkast

verlichting-inloopkast-pakken

Bron: blogspot

Hoe verlicht je de kleding op een goede manier? Je kunt bijvoorbeeld verlichting aanbrengen in de kast. Dit zien we ook vaker in winkels terug komen. Op deze manier zie je de kleding goed liggen en je ziet de kleur op een duidelijke manier.

verlichting-inloopkast-achteren

Bron: anywaydoors

Een andere optie is om vaste spots te plaatsen in het plafond van de kamer. Dit verlicht de ruimte op een juiste manier en zorgt ervoor dat je jezelf goed kunt zien.

Dan kun je er ook voor kiezen om gerichte spots aan te brengen aan het plafond. Deze spots kun je alle kanten opdraaien en dus ook richting de inloopkast. Zorg er wel voor dat ze niet te hoog hangen waardoor je in plaats van de kleding, de kast verlicht.

verlichting-inloopkast-design

Bron: anywaydoorsbelgium

Om meer sfeer aan te brengen worden er vaker licht koven aangebracht. Deze geven de contouren van de kast goed aan en geven extra licht in de inloopkast.

verlichting-inloopkast-spots

Bron: welke
[Tweet “Welke verlichting moet je kiezen voor inloopkast? Lees het allemaal hier!”]

verlichting-inloopkast-vloer

Bron: degraafbv

Ook het type verlichting is belangrijk. Te wit licht is niet mooi en zal ervoor zorgen dat je niet graag voor de spiegel staat. Te geel licht zal de kleuren beïnvloeden en dus niet waarheid belichten. Kies een combinatie van warm-wit licht dat naar waarheid de kleuren laat zien en ook nog eens een gezellige sfeer creëert. Ben je niet tevreden met het licht, vervang dan de spots of breng meer sfeer verlichting aan in de inloopkast.

Eerder door jou bekeken producten

Serax FCK Vaas
85,8 85,80 Serax FCK Vaas Serax Bekijk Shop
SUITSUIT Beauty Set 2-delig
29,95 SUITSUIT Beauty Set 2-delig Bekijk Shop
Victorinox Deluxe laptop rugzak
170,- Victorinox Deluxe laptop rugzak Victorinox Bekijk Shop
Calvin Klein Pinstripe dekbedovertrek van katoensatijn 300TC
175,- Calvin Klein Pinstripe dekbedovertrek van katoensatijn 300TC Calvin Klein Bekijk Shop
woood Joep Opbergkast – Wit
299,- woood Joep Opbergkast – Wit Woood Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?