De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De 10 leukste soorten bedden op een rijtje

Er zijn zoveel verschillende type slaapkamer bedden dat het soms moeilijk is om de juiste voor jouw slaapkamer te kiezen. Veel slaapkamer bedden zien er prachtig uit maar zijn eigenlijk helemaal niet zo handig. Kiezen we dan voor functionaliteit of voor de uitstraling van het bed?

Wij geven je graag een aantal tips wat betreft de handigste slaapkamer bedden voor jou!

Slaapkamer inrichten met bed voor een hoge ruimte

Als je een slaapkamer hebt met een hoog plafond dan is het een goed idee om daar iets mee te doen. Een hoog plafond kan ongezellig aanvoelen maar met het juiste bed in het juiste formaat komt dat helemaal goed.

slaapkamer inrichten bed

Bron: Slaapkamer-ideeen

Klein maar fijn

Dit simpele maar juist minimalistische bed is ideaal voor kleine slaapkamers of zolderkamers. Doordat je geen last hebt van een frame of ombouw lijkt het bed niet zo groot en staat het ook niet in de weg.

slaapkamer op zolder bed

Bron: Jg188

Slaapkamer inrichten met rond bed

Een ruime slaapkamer leent zich goed voor wat gekkigheid zoals bijvoorbeeld dit ronde slaapkamer bed. Doordat je veel ruimte hebt staat dit bed prachtig en kun je het optimaal gebruiken.

slaapkamer inrichten rond bed

Bron: Slaapkamer-ideeen

Berging en bed in 1

De kleinste slaapkamers vergen de meeste creativiteit daarom is het belangrijk om functies zoals slapen en opbergen in elkaar te verwerken. Dit bed is tevens ook een opberg ruimte. Zo bespaar je ruimte ergens anders en gebruik je loze ruimte optimaal.

opbergen slaapkamer bed

Bron: Noticiandobrasil

Kleurrijke bedden

Een bed met een gestoffeerd hoofdeinde maakt het slapen nog comfortabeler. Omdat je voor het slapen gaan nog even heerlijk een boekje kan lezen of tv kan kijken, ben je meer uitgerust voordat je gaat slapen.

kleurrijke slaapkamer inrichten bed

Bron: Lakjunklol

Frame bedden

Een romantisch idee is een bed met een ijzeren frame in een mooi kleurtje. De mooiste bedden zijn de authentieke van onze oma’s en opa’s. Ze kunnen ook erg handig zijn voor het ophangen van sjaaltjes en andere accessoires.

slaapkamer inrichten bed frame

Bron: Decandyou

Een laag bed

De bedden worden steeds lager zoals we dat vaker terug zien in Japanse interieurs. Lage bedden kunnen heel comfortabel zijn maar voor oudere mensen is het vaak iets lastiger om eruit te komen. Bedenk goed of je dit bed graag langer wilt gebruiken of maar voor een paar jaar.

slaapkamer inrichten met laag bed

Hemelbed

Een romantisch hemelbed kan een handig meubelstuk voor je kamer zijn maar het is vooral erg fraai. Dit minimalistische hemelbed is niet heel functioneel maar wel sfeerbepalend in de slaapkamer.

slaapkamer inrichten soort bed

Bron: Lonny

Houten bed

Een leuk idee is om je bed zelf te maken. Dit is heel gemakkelijk als je gebruik maakt van houten planken zoals dit voorbeeld. Het geeft een landelijke en moderne sfeer plus het is goedkoop.

zelf een bed maken

Bron: Quasimodomodern

Steigerhout

Een alternatieve oplossing voor het creëren van een bed is een steiger houten bed die je zelf kan maken. Wederom gemakkelijk, goedkoop en ook nog eens origineel!

pallet bed slaapkamer

Bron: Homepolish

Wat voor bed heb jij in je slaapkamer staan? Laat het ons weten in een reactie.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?