De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De tuinplant van de maand maart: Azalea

Ook al gaat de Azalea pas in mei bloeien, in maart is het de perfecte tijd om deze plant te planten. We vertellen je graag iets meer over deze betoverende tuinplant.

Geschikt voor elke tuin

Het is een plant die in elke tuin tot zijn recht kan komen. Zo kun je de Azalea in een natuurlijke tuin planten maar ook in een moderne tuin. In de maanden mei en juni bloeit de plant prachtig met bloemen in het roze, rood, wit of paarsrood. Er zijn zelfs soorten met tweekleurige bloemen. Daarnaast kan deze mooie plant in diverse manieren groeien: in een struikvorm of tot piramidevormige planten.

Azalea-tuinplant-maart-1

Waar komt de Azalea vandaan?

Een heel klein beetje geschiedenis over deze mooie plant is wel handig. De oerversie van de Azalea bestaat al zeker 70 miljoen jaar! De plant komt uit Japan en China en is deel van de Rhododendron familie. De plant die wij hier in Europa kennen is gecultiveerd door Boeddhistische monniken en in de VOC tijd onze kant op gekomen.

[Tweet “Het is tijd om te gaan planten: De Azalea wacht op je!”]

Azalea-tuinplant-maart-2

Hoe verzorg ik deze plant?

Het is een winterharde plant die je op een plek met halfschaduw moet zetten. Op deze plek is de grond namelijk iets vochtiger. Plant de Azalea diep; bijvoorbeeld tweemaal de omvang en diepte van de kluit. Je kunt de plant ook in een bak op het balkon of terras plaatsen.

Azalea-tuinplant-maart-3

Bron: bloemenbureauholland

Wist je dat…

  • Deze plant in China bekend staat als het ‘Ik denk aan thuis’ plantje?
  • Azalea de nationale bloem van Nepal is?
  • Dat men in Japan de Azalea aan iemand schenkt als symbool voor geluk?

Een bijzondere plant voor de maand Maart dus!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?