De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Planten, planten en planten in het interieur

Wij worden elke keer weer blij als we een mooi interieur zien met lekker veel groen en planten. Het geeft het interieur zoveel sfeer, zoveel frisheid, uniekheid en ja veel groen! Een botanisch interieur, want zo wordt een interieur vol met planten eigenlijk genoemd, is niet voor iedereen weggelegd. Planten vergen namelijk verzorging, de een wat meer dan de ander. Weet je dus niet zeker of jij de hoeveelheid planten aan kan, of je zin hebt om uit te zoeken welke plek in huis het beste is voor een plant en hoeveel water de plant nodig heeft, kies dan voor zeer gemakkelijk planten met minimale verzorging. Op die manier heb je de grootste kans dat jouw botanische interieur mooi blijft!

Planten in het interieur: botanische stijl

De volgende tien voorbeelden zijn inspirerende interieurs die gedecoreerd zijn met planten. Of is het interieur gedecoreerd met meubels en zijn de planten de vaste basis? 😉

planten-interieur-01

Bron: elledecoration

planten-interieur-02

Bron: instagram.com/baukjesnieder
planten-interieur-03
Bron: notey
planten-interieur-04
Bron: apartment therapy
planten-interieur-05
Bron: glamour brasil
planten-interieur-06
Bron: airows
planten-interieur-07
Bron: atelierrueverte
planten-interieur-08
Bron: rikkegraffjuel
planten-interieur-09
Bron: my scandinavian home blog
planten-interieur-10
Bron: oraclefox

Zoals je ziet kan je eindeloos varieren met planten. Ze kunnen bij elkaar in een groep geplaatst worden, als stilleven gebruikt worden met allerlei interieur accessoires, op een kastje, op een tafeltje, op kleine bijzettafels in een groep bij elkaar, op een rekje, hangend, noem het maar op! Planten in het interieur zijn niet alleen een must als je van een botanisch interieur houdt maar ook voor ieder andere interieur stijl. Het laat het interieur namelijk tot leven komen en dat kan elke ruimte in huis wel gebruiken. Overweeg dus om bijvoorbeeld eens planten toe te voegen aan de slaapkamer, de badkamer, het toilet, de kinderkamer of een bijkeuken. Op deze manier krijgen deze ruimtes veel meer sfeer!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?