De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

15x slaapkamer: verschillende landelijke stijlen

De landelijke woonstijl kent veel verschillende kanten. Aan de ene kant zien we een doorleefde stoere look, met robuuste materialen en donkere kleuren. En de andere kant is juist meer klassiek en elegant. Met wat slaapkamer inspiratie kom je namelijk al behoorlijk ver. Kies je voor donker of voor licht, modern of tijdloos. Ontdek welk landelijk woontype je bent en in welke ​slaapkamer​ je jezelf wel ziet wakker worden.

Licht

Een witte slaapkamer oogt fris en ruim. Erg spannend is de kleur wit niet, maar je kunt er van alles aan toevoegen om het gezellig te maken. En een houten vloer geeft meteen warmte aan het geheel. Houten balken zijn helemaal fantastisch, maar dan moet je wel geluk hebben met je woning. Je kunt ​meubels​ van hout toevoegen, zoals je bed of een kast. De warme bruine kleur steekt goed af bij de kleur wit. Om het geheel van iets meer van kleur te voorzien kun je ervoor kiezen om het ​beddengoed​ en ​gordijnen​ in een kleur te kopen. Dat hoeft niet meteen een felle kleur te zijn, bijvoorbeeld een subtiele blauwtint kan al voldoende zijn. Maak het geheel af met een grote ​hanglamp​, ​poster​ muur of ​wandhanger​ en je witte slaapkamer is helemaal af.

Bron: @hannasanglar

Bron: @liefdevoorwit
Een mooie manier om je bed extra sfeer mee te geven is door het gebruik maken van plaids.
Bekijk alle plaids

Bron: @onceupona1912

Bron: @marniekinterieurstyling

Bron: @sanmaison

Donker

Is een lichte, witte slaapkamer niet helemaal je smaak, kies dan voor kleur. Met een statement kleur heb je de toon gezet. Door een kleur te kiezen creëer je meteen de sfeer die het best bij je past. Combineer de kleurige muur met hout en neutrale stoffen en je hebt een harmonieus geheel. De landelijke stijl kenmerkt zich door aarde- en natuurtinten en diepe kleuren zoals donkergroen en blauw. Deze kleuren hebben en kalmerende werking en zijn dan ook erg geschikt voor de ​slaapkamer​.

Bron: @stoerwonenenleven

Bron: @landelijk_wonen

Gezellig

Mag het allemaal wel wat meer aangekleed in de slaapkamer, plaats dan een ​bankje​ achter het voeteneind van het bed. Daar kun je leuke decoratie op zetten, zonder dat het de ruimte op je nachtkastje in beslag neemt. Met een gezellige ​pompomsprei​ en wat planten zorg je voor een knus geheel.

Bron: @nieks_servies

Stoer

De landelijke stijl staat bekend om zijn doorleefde en rustieke karakter. Met een brickwall heb je meteen een stoere look. Heb je een keurige stucmuur, denk dan eens aan een behang met deze print. Verder doen robuuste ​houten accessoires​ en donkere kleuren het ook goed om het geheel wat meer pit te geven.

Bron: @annekeathome

Bron: @nancymoes

Sober

Door het gebruik van natuurlijke stoffen zoals bijvoorbeeld met ​linnen beddengoed​ krijgt de slaapkamer de landelijke uitstraling. Ton sur ton met vergrijsde tinten en simpele accessoires zorgen voor een eenvoudige stijlvolle look.

Bron: @lizafieritvanleeuwen

Bron: @frieda_dorresteijn

Klassiek

Een tegenhanger van de robuuste slaapkamer is de klassieke stijl. Elegant en tijdloos zou je dit kunnen noemen. Met ronde vormen, luxe stoffen en zachte tinten waan je je bijna in een 5 sterren hotel. Doordat de kleuren warm en neutraal zijn kunnen statement items prima samen worden gevoegd zonder dat het een te druk geheel wordt. Met haar ​gecapitonneerde hoofdborden​ en grote ​kroonluchters​ straalt deze stijl ongekende luxe uit.

Bron: @interiorbyalexaandraq

Bron: @style_by_nathalie

landelijke stijlen

Bron: @laid_black_farmhouse

Zo zie je dat landelijk slapen dus op veel verschillende manier kan. We zijn benieuwd wat jouw favoriet is!

 

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?