De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

11x Gedeelde kinderkamer ideeën

Vroeger was het maar al te normaal dat je een kamer deelde met je broertje of zusje. Tegenwoordig hebben de meeste kinderen een eigen kamer omdat de meeste huizen hier de ruimte voor bieden. Maar wat als jouw kinderen toch bij elkaar op de kamer moeten slapen? Hoe ga je dit dan inrichten? Deze 11 voorbeelden van gedeelde kinderkamers laten zien hoe je dit kunt oplossen!

11x gedeelde kinderkamer ideeën

gedeelde-kinderkamer-1

Ieder zijn eigen hoekje creëer je door bijvoorbeeld een boekenkast of vakkenkast in het midden te plaatsen. Hierdoor blijft het wel een open en grote ruimte maar heeft ieder kind toch zijn eigen hoekje.

gedeelde-kinderkamer-2

Geen plek voor een eigen hoekje? Zorg er dan voor dat de kamer wel een eenheid vormt qua stijl en kleuren. Hierdoor blijft het kamertje rustig en eenvoudig, een must voor een gedeelde kinderkamer!

gedeelde-kinderkamer-3

In plaats van een eigen hoekje kan ieder kind ook zijn eigen wand hebben om in te richten. Geef ieder kind bijvoorbeeld een aantal planken, een kastje of een rekje aan de wand wat ze zelf mogen inrichten.

gedeelde-kinderkamer-4

Gezelligheid is natuurlijk ook belangrijk, hoe jong kinderen ook zijn. Gebruik vrolijke kleuren, warme kleuren en lieve kleuren voor een gezellige gedeelde kinderkamer.

gedeelde-kinderkamer-5

Is het oudste kindje fan van bijvoorbeeld prinsessen? Maar de andere dochter niet? Laat ze dan beide beslissen over wat voor een decoraties in de kamer komen te hangen zodat ze het gevoel hebben dat ze de kamer samen hebben ingericht.

gedeelde-kinderkamer-6

Wil je graag dat de kinderen elkaar kunnen zien vanuit bed? Hou hier dan rekening mee wanneer je de plek bepaalt voor de twee bedden.

gedeelde-kinderkamer-7

Een gedeelde kinderkamer is een leuke manier om twee kinderen te voorzien van een fijne slaapplek, zonder zich alleen te voelen!

gedeelde-kinderkamer-8

gedeelde-kinderkamer-9gedeelde-kinderkamer-10gedeelde-kinderkamer-11

Slapen jouw kinderen samen op één kamer? Wij zijn heel erg benieuwd hoe zij dit ervaren en hoe dit is voor de ouders!

[products ids=”55350,31429,31279,55374″]

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?