De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

6 tips voor een betaalbare kinderkamer

Het leukste van in verwachting zijn is het inrichten van de babykamer en later de kinderkamer. Het inrichten van een kinderkamer kan erg duur zijn. Het kopen van verf, een nieuwe vloer, gordijnen, meubels en accessoires loopt snel op. Wil je de kinderkamer leuk inrichten maar heb je niet zo’n groot budget ervoor? Geen probleem, er zijn veel leuke en goedkope oplossingen voor het inrichten van een kinderkamer. Wij hebben een zestal budget tips voor het inrichten van een betaalbare kinderkamer op een rijtje gezet.

Betaalbare kinderkamer tip 1: Planning

Plannen is niet altijd even leuk maar wat betreft het inrichten van een baby- of kinderkamer is dit wel wenselijk. Als je van te voren bedenkt wat je allemaal nodig hebt voor de kinderkamer dan heb je tijd zat om alles op je gemak te zoeken. Dit geeft ook wat meer rust en de gelegenheid om prijzen met elkaar te vergelijken.

betaalbare kinderkamer tips

Bron: Etsy

Betaalbare kinderkamer tip 2: Tweedehands

Geef altijd bij vrienden en familie aan waar je nog naar op zoek bent. Wie weet hebben zij nog iets staan of kunnen zij het cadeau doen. Daarnaast is het ook een goed idee om naar tweedehands artikelen op Marktplaats te zoeken. Het is helemaal niet nodig om alles gloednieuw te kopen.

vintage kinderkamer tips

Bron: Pageblanche11
[Tweet “Een betaalbare kinderkamer hoeft niet goedkoop te ogen!”]

Betaalbare kinderkamer tip 3: Tijdloos

Het aanschaffen van tijdloze meubels spaart je later altijd veel geld. Wil je de babykamer inrichten, koop dan meubels die je later ook in de kinderkamer kunt gebruiken zoals bijvoorbeeld een kledingkast of een eenpersoonsbed. Heb je meerdere kinderen dan kun je dit gemakkelijker combineren over de verschillende kinderkamers.

betaalbare kinderkamer inrichten

Bron: Forfur

Betaalbare kinderkamer tip 4: Afwegen

Weeg keuzes tegen elkaar af. Bedenk of je iets echt nodig hebt of dat je het over een tijdje toch niet meer nodig hebt zoals een wiegje. Je kunt je afvragen of je een wiegje en een ledikantje wilt aanschaffen of alleen een ledikantje. Baby’s slapen maar een aantal maanden in een wiegje en kunnen ook prima in een ledikantje slapen.

betaalbare kinderkamer

Bron: Joanna's Inspiration

Betaalbare kinderkamer tip 5: Materialen

Materialen zijn een van de duurste kostenposten op het lijstje. Denk bijvoorbeeld eens aan een nieuwe vloer, emmers verf en nieuwe gordijnen. Probeer hierop te besparen door te zoeken naar aanbiedingen op het internet, te onderhandelen over de prijs of een andere oplossing te zoeken. Muren hoeven niet geheel opnieuw geschilderd te worden, je kunt er ook een leuke wandsticker of tekening op schilderen. Vind je de vloer niet zo geschikt voor de kinderkamer, kijk dan eens naar een leuk vloerkleed dat ruimte vullend is.

kinderkamer wanddecoratie

Bron: simplygrove

Betaalbare kinderkamer tip 6: DIY

Het is hartstikke populair om je eigen dingetjes te maken. Het internet staat boordevol leuke Doe Het Zelf projecten voor kinderkamers. In plaats van een dure kast koop je een paar goedkope kratjes of timmer je zelf een aantal doosjes en plak je deze tegen de wand. Hoppa, een leuke en unieke kast voor al het speelgoed.

kistjes kinderkamer

Bron: Thebooandtheboy

Heb jij nog een handige tip voor het betaalbaar inrichten van de kinderkamer? Laat het ons weten in een reactie!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?