De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De mooiste voorbeelden van behang voor op de kinderkamer

Behang wordt het meest gebruikt in kinderkamers. Kinderkamers zijn de plek waar het het leukst is als er vele kleuren en figuren gebruikt worden. Daar is behang het perfecte middel voor. Er zijn zoveel verschillende type behang verkrijgbaar. Kleurrijk behang, behang met een print, foto behang en nog veel meer. Wij hebben een tiental voorbeelden van kinderkamer behang op een rijtje gezet ter inspiratie.

De mooiste voorbeelden van behang voor op de kinderkamer

Patroon behang

kinderkamer behang

Bron: Kenziepoo (Flickr)

Als je een neutrale kleur kiest, kan elk patroon juist rust creëren in de kinderkamer. Het is sfeermaker voor de kinderkamer en kan erg vrolijk zijn.

Retro behang en foto behang

behang kinderkamer

Bron: Familyliving // Lasillaturquesa

Retro behang is te herkennen aan de kleuren en motieven. Bijvoorbeeld deze geeltint, op de foto links, in combinatie met oranje is geheel geïnspireerd op de retro stijl.

Het foto behang is nog steeds een populaire keuze voor behang in kinderkamers. Je kunt zelfs je eigen foto aanleveren, zo lang deze maar een goede kwaliteit heeft, kunnen ze alles drukken voor op je eigen behang.

Plint behang

kinderkamer behangn huizen

Bron: Inspirerend-wonen

Waarom zou je een gehele wand behangen als je ook alleen een stukje kunt doen? Deze typische huisjes in allerlei kleuren zijn gemakkelijk aan te brengen boven de plint.

Dromerig behang vs. zwart-wit behang

kinderkamer behang bomen

Bron: Onbekend // Justkidswallpaper

Lekker wegdromen in het kinderkamertje? Je ogen uitkijken? Steeds weer iets nieuws zien? Dit behang voldoet aan al deze eisen en is echt een aanwinst voor de kinderkamer.

Vind je zoveel kleur niet zo mooi en houd je het liever simpel? Kies dan een mooie zwart wit print zoals deze dennenbomen voor in de kinderkamer.

DIY behang

diy behang kinderkamer

Bron: Walpa

Een leuke manier om je kinderen bezig te houden is het DIY behang waarbij kinderen het behang nog moeten inkleuren.

Dieren behang

dieren behang kinderkamer

Bron: Justkidswallpaper

Dieren zijn populair bij kinderen, denk maar eens aan al die knuffels die ze hebben. Een behang met dieren figuren erop past er helemaal bij. Kies uit alle soorten dieren of combineer ze met elkaar.

Sprookjes behang

kinderkamer behang idee

Bron: justkidswallpaper

Kabouters, prinsessen, kastelen en paddestoelen zijn allemaal onderdeel van de vele sprookjes die we kennen. Deze paddestoelen vrolijken de kinderkamer meteen op door de felle kleur rood en de tekeningetjes.

Jongens behang

ufo kinderkamer behang

Bron: justkidswallpaper

Ruimtevaart, auto’s, ufo’s, fietsen en nog veel meer zijn typische jongens dingen. Laat dit terug komen op het behang van de kinderkamer.

Welk soort behang zie jij het liefst in de kinderkamer? Laat het ons weten in een reactie.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?