De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Kinderkamer: Vrolijke Scandinavische kinderkamer

De Scandinavische ​kinderkamer​ is op dit moment hartstikke hip. Denk dan aan een moderne, lichte kamer met hier een daar wat kleuraccenten. En er wordt veel gebruik gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen, gestyled met bijzondere items. Wij zijn fan. Kijk je mee?

Zwart, wit en kleur

De basis voor de Scandinavische stijl is wit. Voeg daar zwart bij en een kleur naar keuze en je hebt een perfecte kleuren combi. Je kunt kleur toevoegen door accessoires te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om een muur te verven. Vrolijk het geheel op met een mooie poster, vlaggenlijn of muurstickers zodat de muren niet meer kaal zijn. Grafische vormen en geometrische prints zie je veel bij de Scandinavische stijl. Dit kun je op veel manieren laten terugkomen zoals het bijvoorbeeld met het ​beddengoed​ of kies voor behang met een printje. Verschillende vormen kunnen prima gecombineerd worden wanneer je binnen een bepaald kleurenthema blijft.

Bron: @bij.hes

Bron: @bij.hes

Warm en gezellig

De Scandinavische stijl is minimalistisch, maar hoeft zeker niet kaal aan te voelen. Met het gebruik van natuurlijke materialen heb je snel warmte aangebracht. Denk aan een vloerkleed, wollen plaid of een schapenvachtje. En natuurlijk met het gebruik van hout in de meubels en andere ​items​, door de warmte van hout is het steriele er snel af.

Bron: @bij.hes

Speelgoed

Door de ruimte niet te vol te zetten met zware meubels is er nog genoeg ruimte voor het speelgoed. Met een grote ​kast​ of opbergkist kun je het kleine speelgoed makkelijk uit het zicht ruimen. Maar je kunt ook speelgoed hebben wat echte eyecatchers zijn zoals een tipi of een stoere raceauto. Deze gave items mogen juist gezien worden. Doordat de rest van het speelgoed netjes uit het zicht is maken deze spullen deel uit van het decor. Leuk speelgoed voor de kleine, en een mooi item naar te kijken. Een echte win-win.

scandinavische kinderkamer

Bron: @bij.hes

Eerder door jou bekeken producten

BEdesign Lume Small Staande kapstok
297,- BEdesign Lume Small Staande kapstok BEdesign Bekijk Shop
Eleonora Fauteuil ‘Daisy Velvet’ kleur geel
399,- Eleonora Fauteuil ‘Daisy Velvet’ kleur geel Eleonora Bekijk Shop
Zuiver OMG Stoel
159,- Zuiver OMG Stoel Zuiver Bekijk Shop
Vitrine Ulfborg – wit – 178x37x80 cm – Leen Bakker
489,- Vitrine Ulfborg – wit – 178x37x80 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
Bureaustoel Brett – rood – Leen Bakker
177,6 222,- Bureaustoel Brett – rood – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?