De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De balkonplant van april: hangbegonia

Vanaf nu bekijken we ook voor de komende maanden de balkonplant van elke maand. Voor komende maand, april, is de balkonplant de Hangbegonia. Het is een bijzondere plant vanwege zijn uitstraling en bloei capaciteit. De plant is in ontzettend veel kleuren en vormen verkrijgbaar en zal de hele zomer lang een waterval van bloemen geven. Vandaar dus dat deze plant de balkonplant van april is!

De hangbegonia

We kennen deze plant natuurlijk als kamerplant, als perkplantje of als bladbegonia. De begonia is in het algemeen een vrolijke en kleurrijke plant en komt uit de regenwouden van Afrika, Amerika en Azië. Hier is het lekker vochtig maar ook erg licht. De bladeren van deze plant hebben een mooie asymmetrische vorm en de kleuren varieren van brons, lichtgroen, donkergroen of zelfs donkerrood.

Bron: gardenclinic

Hoe verzorg je de hangbegonia?

Plant deze mooie plant altijd in een voedzame grond zodat het mooi kan gaan bloeien. Ze hebben graag een lichte standplaats met matige zon of eventueel halfschaduw. Let op: laat de grond nooit uitdrogen maar te nat is ook niet goed.

De hangbegonia kan in een hangende pot worden gezet, in een wandpot zodat de plant mooi langs de wand groeit of in een hoge plantenpot zodat de plant naar beneden kan groeien.

Geef deze mooie en kleurrijke plant voldoende ruimte om zijn gang te gaan!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?