De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De nieuwste DIY projecten voor in huis

Dat we in Nederland van Doe Het Zelven houden is wel duidelijk met de vele bouwmarkten, knutselwinkels en hobby clubs. Wij van MakeOver.nl houden ook van een paar leuke DIY projecten op z’n tijd. Bezig zijn met een leuk en creatief DIY project geeft ons ontspanning, het is leuk om creatief bezig te zijn én je maakt zelf een mooi project. Vandaag kijken we naar 5 leuke en nieuwe DIY projecten die voor de komende tijd perfect zijn. De herfst komt eraan dus het mag weer wat gezelliger binnenshuis worden gemaakt.

5 Nieuwe DIY projecten

#1 Plantenhangers

We beginnen met deze leuke, en nog zomerse, DIY van plantenhangers. De potjes koop je in de winkel, net zoals de haken, en de stoffen hanger maak je gewoon zelf. Hier wordt zpagettigaren gebruikt. Je maakt deze leuke hangers zo:

  • Knip 3 of 4 stukken van rond de 140 cm lang en leg ze dubbel naast elkaar.
  • Maak een lus aan de bovenkant en knoop vervolgens steeds 2 draden samen.
  • Laat de knopen 2x verspringen en knoop ze daarna allemaal aan de onderkant samen.

DIY-Projecten-1

Bron: vtwonen
[Tweet “Lekker knutselen aan je eigen DIY project. Welke van deze 5 zijn jouw favoriet?”]

#2 Multiplex bankje

Ok, het kost iets meer tijd maar dan heb je ook wel een heel gaaf DIY project! Zoals je ziet zijn het allemaal latjes van multiplex aan elkaar gelijmd. Eigenlijk heel simpel met een super effect. Dit leuke bankje kun je goed gebruiken in de hal maar ook in de woonkamer, keuken of kinderkamer.

DIY-Projecten-2

Bron: vintagerevivals

#3 Melkpakken

Wat doe jij met al die melkpakken elke week? Bewaren vanaf nu! Je maakt er de leukste DIY projecten van. Ook leuk om samen met je kinderen te maken. Je maakt ze zo:

  • Snij ramen uit de melkpakken.
  • Maak een kleine opening zodat je het theelichtje erin kan schuiven.
  • Spuit de pakken wit.
  • Plak het gekleurde papier (vliegerfolie) aan de binnenkant.

DIY-Projecten-3

Bron: Woontrendz

#4 Herfst decoratie

Al zin in de herfst? Vast niet! Maar toch komt het er alweer aan. Daarom kun je maar beter goed voorbereid zijn en zodra de bladeren vallen ze verzamelen voor deze leuke DIY. De bladeren worden gecombineerd met gedroogde sinaasappel, houten kralen en touw. Super simpel!

DIY-Projecten-4

Bron: woontrendz

#5 Wolkje aan de muur

Onze laatste DIY is dit leuke wolkje aan de muur. Eigenlijk een ‘Wat zeg je?’ Wolkje. Leuk voor in de woonkamer, kinderkamer of in de keuken als memo bord. Koop een paar laatjes, lijm ze aan elkaar en klaar is kees!

DIY-Projecten-5

Bron: pinterest

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?