De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Dé kleur van 2016: Okergoud

De nieuwste kleur op het gebied van interieur en design is de kleur okergoud. Een warme en opvallende kleur geel die met veel andere kleuren te combineren is. In 2015 zagen we al koperoranje voorbij komen en in 2016 wordt het okergoud.

Okergoud is geïnspireerd door het ‘Looking both ways’ idee van 2016. Dualiteit, iets wat ook terug te vinden is in de kleur okergoud. Tegenstellingen spelen hierbij een grote rol zoals de trends: ‘Heritage & Futures’, ‘Dark & Light’ en ‘Words & Pictures’.

Het is niet heel verrassend dat deze kleur dé kleur van 2016 gaat worden. Koper was al jaren een van de meest populaire metaalsoorten maar maakt nu plaats voor goud in het interieur. Hierdoor is koperoranje niet meer de juiste kleur en wordt er gezocht naar een kleur die wel bij goud past. We zien ook veel pasteltinten en ijstinten terugkomen in de voorspellingen van de trends van 2016. Een pasteltint zoals bijvoorbeeld mint is één van de onderliggende kleuren van de nieuwste interieurs.

Waarmee kan ik okergoud combineren?

De nieuwste kleur okergoud is te combineren met verschillende kleuren zoals blauw en turquoise, zwart en warme aardetinten. Bekijk de volgende voorbeelden voor meer inspiratie en ideeën voor jouw eigen interieur.

header

Bron: stijlvolstyling

Okergoud-Kleur-1

Bron: stijlvolstyling
Okergoud-Kleur-2
Bron: interieurinspiratie
[Tweet “Okergoud: de nieuwste kleur voor in het interieur. Durf jij het?”]

Okergoud-Kleur-3

Bron: woonaccessoires
Okergoud-Kleur-4
Bron: showhome

Okergoud-Kleur-6

Bron: wonenonline

Okergoud-Kleur-7

Bron: rosalisavilla

Zoals je ziet kun je okergoud combineren met warme aardetinten maar ook met frisse zachte pasteltinten. Een perfecte kleur om eindeloos mee te combineren. De warme gloed maakt het interieur in de winter sfeervoller maar ook in de zomer is deze kleur erg mooi. Het creëert dan een zonnig en vrolijke sfeer in huis.

Combineer deze warme kleur bijvoorbeeld eens met gouden elementen, zwarte accessoires of elementen gemaakt van hout. Wordt het geheel allemaal iets te kleurrijk voor je, dan kun je met een wit een mooie rustgevende basis toevoegen.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?