De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Het effect van behang in het interieur

Wat is het effect van een behang in een interieur? Wat doet behang met het interieur en waar moet je op letten alvorens je het aanbrengt? Wij beschrijven in dit artikel welke effecten een behang en vooral het design van het behang heeft op het interieur. We bespreken bijvoorbeeld wat voor een kleur of patroon je kunt kiezen en wat het effect daarvan is.

behang-in-het-interieur-1

Bron: becolorand

behang-in-het-interieur-2

Bron: uw-woonmagazine

behang-in-het-interieur-8

Bron: myloview
[Tweet “Bereik een groots effect met een klein gebaar: behang in het interieur!”]

Het effect van behang in het interieur

Verschillende soorten patronen:

  • Grote patronen behang: bij het aanbrengen van een behang met een groot of zelfs grot patroon, kies je ervoor om die specifieke wand meer te laten opvallen. Deze wand zal meer aandacht gaan trekken waardoor de ruimte kleiner en ook korter zal lijken.
  • Kleine patronen behang: kies je voor een behang met een klein patroon, dan zal de kamer juist breder, ruimer en groter lijken. Het effect wordt nog eens versterkt als je gebruik maakt van lichte kleuren in het behang ten opzichte van de kleuren op de overige muren.

behang-in-het-interieur-3

Bron: templeandwebster

behang-in-het-interieur-4

Bron: surfaceview

behang-in-het-interieur-5

Bron: limaonagua

Verschillende soorten strepen:

  • Verticale strepen in het behang: niet veel mensen weten dat verticale strepen een ruimte juist hoger laat lijken. Verticale strepen zorgen namelijk voor een optisch verhogend effect en zal de ruimte ook iets smaller laten lijken. Natuurlijk is dit effect afhankelijk van de soort strepen die je kiest. Bijvoorbeeld de breedte van de streep maar ook de kleur en de zwaarte van de streep.
  • Horizontale strepen in het behang: een behang met een horizontale streep maakt dat de ruimte lager lijkt. Als een achterwand van een ruimte bijvoorbeeld een horizontaal behang heeft dan lijkt de ruimte korter. Ook hier wordt het totale effect bepaald door de soort strepen die je kiest.

behang-in-het-interieur-6

Bron: theultralinx

behang-in-het-interieur-7

Bron: desiretoinspire

Verschillende soorten kleuren:

  • Bijpassende kleuren: een behang met een patroon waarin kleuren voorkomen die ook in het interieur aanwezig zijn, zal ervoor zorgen dat het een eenheid vormt met de rest van de ruimte.
  • Contrasterende kleuren: een behang met kleuren die zich niet in het interieur bevinden of die juist tegenovergesteld zijn van de kleuren in het interieur, zullen een groot contrast vormen. Bijvoorbeeld een neutraal en licht interieur in combinatie met een donker behang zal zorgen voor veel contrast en zal ook alle aandacht trekken.

behang-in-het-interieur-9

Bron: bloglovin

behang-in-het-interieur-10

Bron: pinterest

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?