De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een Urban Interieur Mood Board

Een unieke en stoere interieur stijl is een urban interieur. Een urban interieur staat voor stoer, industrieel en ook gecombineerd met vintage. We zien ook veel groen terug in de urban stijl waardoor je dus een mooie combi krijgt van industrieel en botanisch. Het liefst worden originele elementen uit de architectuur behouden zoals beton, bakstenen, balken in het plafond, steiger buizen, koperen buizen en noem het maar op. Alles mag gezien worden!

Heeft jouw interieur nou geen stoere elementen zoals deze? Wees dan niet getreurd want met een urban inrichting kom je ook heel ver!

urban

De kleuren

Een goede basis voor een urban interieur qua kleur is bijvoorbeeld een grijstint. Deze kleur kan gecombineerd worden met stoere materialen maar ook met kleuren zoals zwart, blauw, groen (botanisch) of een leuke knal kleur.

urban-mood-board-interieur-03

Bron: tessa barton

De materialen

Zoals ik al zei, materialen zoals beton maar ook leer of onbewerkt staal is perfect voor een urban interieur. Maar ook andere ruwe materialen zoals steen of hout kunnen goed gebruikt worden in deze urban stijl.

urban-mood-board-interieur-01

Bron: Yellowtrace

Meubels in een urban interieur

Wat betreft meubels in een urban stijl inrichting wordt er vaak gekozen voor vintage of meubels met een stoere uitstraling. Combineer bijvoorbeeld eens een leren bank met een opvallend stoeltje in een warme kleur. De leerkleur cognac is ook een echte match met een urban interieur dus die mag ook niet ontbreken.
urban-mood-board-interieur-02

Bron: centzo

Accessoires

Een interieur kan natuurlijk niet zonder accessoires. Interieur accessoires zoals vloerkleden, heel veel planten, cactussen maar ook gekke items die je bijvoorbeeld uit het buitenland hebt meegenomen zijn echte eye-catchers voor in een urban inrichting. Vergeet ook niet allerlei verschillende potten aan te schaffen waar alle planten in kunnen staan. Planten met groene bladeren, cactussen en kleine vetplanten zijn niet alleen leuk in een botanisch interieur maar staan ook goed in een urban stijl!

urban-mood-board-interieur-04

Bron: Tessa Barton

 

Eerder door jou bekeken producten

Le Sud bank Castilla – 2-zits – Leen Bakker
380,- 499,- Le Sud bank Castilla – 2-zits – Leen Bakker Bekijk Shop
Salontafel Crosby – naturel – 45x120x60 cm – Leen Bakker
204,- Salontafel Crosby – naturel – 45x120x60 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
Kartell Air du Temps klok crystal/gold
142,- Kartell Air du Temps klok crystal/gold Kartell Bekijk Shop
VenA ronde spiegel 50 x 50 cm, naturel bewerkt hout
69,- VenA ronde spiegel 50 x 50 cm, naturel bewerkt hout MADE.COM Bekijk Shop
Seletti Bella Vista Zwart Snoer
113,99 Seletti Bella Vista Zwart Snoer Seletti Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?