De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Keep it simple met een zwart wit interieur

Ben jij je drukke interieur zat en vindt je het leven al chaotisch genoeg? Ga dan thuis voor een zwart wit interieur en ‘Keep it Simple’. Die quote is de key voor een rustgevend interieur. Hou het minimalistisch en simpel om zo tot een rustgevende basis in je interieur te komen. Een zwart wit interieur zien we tegenwoordig steeds vaker in tijdschriften, woonprogramma’s, op Pinterest en bij mensen thuis. Het is een nieuwe trend die tijdloos is maar tegelijkertijd ook helemaal van nu.

Zwart-Wit-Interieur-keuken

Bron: decordots

Een zwart wit interieur anno 2015

Hoe creëer je nou zo’n zwart wit interieur? Het vergt natuurlijk enige discipline om alleen voor zwart of wit te gaan. Maar gelukkig kun je ook afwisselen met diverse materialen die juist meer sfeer brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan een houten vloer, zachte stoffen en materialen zoals een lekker schapenvacht of kwalitatieve gordijnen. Maar ook details in de architectuur van de ruimte geven sfeer; lijsten en details in het plafond, lage of hoge plinten, houten of kunststoffen kozijnen, de deurklinken etc.. In een zwart wit interieur kun je dus ontzettend veel variatie aanbrengen als je dit soort details op de juiste manier toevoegt.

Zwart-Wit-Interieur-minimalistisch

Bron: oraclefox

Ruimtelijkheid

Een interieur met zwart en wit geeft meer ruimtelijkheid dan een interieur met verschillende kleuren. Hoe komt dit nou? Wij leggen je graag uit hoe deze twee kleuren zoveel ruimte kunnen creëren voor het oog.

Zwart-Wit-Interieur-hout

Bron: walhalla

Wit en zwart zijn complementaire kleuren, dat wil zeggen dat ze tegenover elkaar staan. Het is dus onderdeel van een kleurcontrast. Bij wit en zwart kun je spreken over een licht – donker contrast. Het mooie van wit en zwart is dat ze niet voorkomen in het kleurenwiel, wat betekend dat ze gecombineerd kunnen worden met elke kleur uit het kleurenwiel.

Zwart-Wit-Interieur-vloer

Bron: depot88

Wit en zwart mogen we dus officieel geen kleur noemen, maar hoe noemen we het dan? Het zijn dus eigenlijk speciale kleuren. Wit heeft het effect om verruimend te lijken in een ruimte. Schilder een ruimte wit en de ruimte lijkt vele malen groter. Zwart is juist het tegenovergestelde (contrast) en maakt een ruimte kleiner. Door deze twee met elkaar te combineren ontstaat er dus een contrast en diepte in de ruimte waardoor die ruimtelijkheid ontstaat.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?