De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Warme grijs tinten in het interieur

Dat grijs saai is hebben we een tijd geleden al gezien en ontkracht. Grijs is niet saai en kan juist heel erg warm en sfeervol zijn. Mits je het op de juiste manier toepast in het interieur. Hoe gebruik je grijs tinten in het interieur nou het beste?

Wij vertellen je graag iets meer over de vier meest voorkomende en praktische manieren om grijs tinten in het interieur te gebruiken.

4x Grijs in het interieur

Grijs voor een gezellige sfeer

Door gebruik te maken van meerdere grijs tinten ontstaat er een soort gelaagdheid in het interieur. Doordat je lichtere en donkere tinten gebruikt, ontstaat er perspectief en lijken vlakken en elementen naar voren op juist naar achter te treden. Gebruik bijvoorbeeld een warme kleur grijs met een koele kleur grijs die elkaar verzachten.

grijs-tinten-interieur-2

Bron: histor

Grijs met een contrast kleur

Grijs is ook de perfecte kleur om te gebruiken samen met een contrast kleur zoals kanarie geel of rood. Hierdoor ontstaat er een persoonlijk interieur met karakter. De kleur maakt het grijs minder streng en saai en geeft het interieur een boost. Je kunt grijs en de contrast kleur ook combineren met nog een extra kleur in hetzelfde kleurenpalet van de contrast kleur.

grijs-tinten-interieur-1

Bron: stijlvolstyling

Grijs als basis

Als je grijs als basis in het interieur gebruikt, zullen kleurrijke meubels juist meer opvallen. Het grijs zorgt voor een rustgevende achtergrond waardoor de meubels en andere opvallende elementen in het interieur meer kunnen schitteren.

grijs-tinten-interieur-3

Bron: hisforhomeblog

Grijs en rust

Tenslotte is grijs ook een uitstekende kleur om rust te creëren in het interieur. Maak bijvoorbeeld gebruik van kleuren zoals pastel tinten in lichte of donkere varianten voor een rustgevend interieur.

grijs-tinten-interieur-4

Bron: pinterest

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?