De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een kleine keuken inrichten? 10 handige tips en inspiratie!

Heb jij een kleine keuken of lijkt jouw keuken gewoon erg klein? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Een keuken kan natuurlijk klein zijn maar met de verkeerde middelen en oplossingen kan een keuken nog eens kleiner lijken. Daarom is het van belang dat je de keuken op een optimale en efficiënte manier inricht zodat de ruimte ruimtelijker aan voelt. Denk bijvoorbeeld eens aan slim opbergen, de beste indeling en creativiteit.

Wij geven je graag 10 handige tips en inspiratie voor het inrichten van een kleine keuken.

Tip 1: Opruimen

Voordat je begint met het inrichten van je keuken is het wellicht verstandig om eens heel goed op te ruimen. Alles wat je niet nodig hebt of de laatste jaren nooit hebt gebruikt gaat weg. Dan pas ruim je de oude keuken helemaal leeg en begin je aan een nieuwe start.

Kleine-keuken-6

Bron: highondreaming

Tip 2: Uitbreiding

Dan wordt het tijd om te bedenken of je kan en wilt uitbouwen. Grenst jou keuken aan de tuin dan zou je in principe de keuken groter kunnen maken maar wil je een stukje tuin opofferen? Je kan de keuken ook binnenshuis uitbreiden door iets van een andere ruimte af te snoepen.

Kleine-keuken-7

Bron: theberry

Tip 3: Budget

Een kleine keuken handig inrichten hoeft niet veel geld te kosten maar als je innovatieve systemen wil gebruiken om de kleine ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken dan kan het iets duurder worden. Bedenk van te voren goed hoeveel je wilt uitgeven aan je keuken en hoe je budget is opgebouwd? Waar geef je het meeste geld aan uit en waar minder?

Kleine-keuken-8

Bron: unknown

Tip 4: Less is more

Probeer in een kleine keuken niet teveel te doen qua kleuren, materialen en meubels maar hou het simpel. Daarnaast is het ook een idee om na te denken over wat je in de keuken wilt hebben en wat naar een andere ruimte verplaatst zou kunnen worden?

Kleine-keuken-9

Bron: thekitchn

Tip 5: Inbouwapparatuur

Ovens, magnetrons, stoomovens, koelkasten, vriezer, vaatwasser en alle andere apparatuur vereist erg veel ruimte in een keuken. Als je erg weinig ruimte hebt zul je beslissingen moeten maken die niet leuk zijn. Een oven is zeker een must in de keuken maar gebruik je een magnetron eigenlijk wel zo veel? Een koelkast is ook een must maar misschien kan je een kleine koelkast in de keuken plaatsen en een grotere in de bijkeuken of garage? De vriezer kan natuurlijk ook in de bijkeuken of garage. Op deze manier maak je allerlei afwegingen die je uiteindelijk ruimte zullen besparen.

Kleine-keuken-10

Bron: unknown

Tip 6: Kleurgebruik

Zodra je de keuken gaat uitzoeken en bestellen is het verstandig om na te denken over de kleur van de keuken voordat je werkelijk op de bestelknop drukt. Kleine keukens vragen om lichte en neutrale kleuren om de keuken ruimtelijker te laten aanvoelen. Ook de kleur van de wanden, vloer en plafond speelt hierin mee. Je creëert een ruimtelijker effect als je de wanden en plafond in een lichte kleur schildert en de vloer iets donkerder maakt.

Kleine-keuken-2

Bron: unknown

Tip 7: Eten in de keuken

Wil je graag in je keuken eten maar heb je te weinig plek voor een eettafel? Denk dan eens aan een bar in de keuken. Deze zijn kleiner en passen gemakkelijker ergens tussen.

Kleine-keuken-1

Bron: vtwonen

Tip 8: Compact

Probeer alles zo compact mogelijk te houden. Passen je koffiekopjes in elkaar zodat ze gestapeld kunnen worden? Zijn de pannen stapelbaar? Alle keuken tools nemen bij elkaar ook veel ruimte in beslag. Daarom is belangrijk om zo weinig en zo klein mogelijke tools aan te schaffen.

Kleine-keuken-3

Bron: eatwell101

Tip 9: Hoogte

Zoals in elke kleine ruimte, adviseren wij altijd om gebruik te maken van de hoogte die je hebt. Keukenkastjes kunnen doorlopen tot aan het plafond, hang rekken aan je plafond voor pannen e.d. of hang planken op voor alle tools.

Kleine-keuken-4

Bron: bhg

Tip 10: Verlichting

Goede verlichting kan er tijdens de avonduren voor zorgen dat je keuken groter lijkt. Donkere hoekjes lijken klein en verlichte delen zijn juist groter. Probeer daarom verlichting te kiezen die overal licht schijnt in je keuken.

Kleine-keuken-5

Bron: flickr

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?