De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

10 handige tips voor een betaalbare keuken bij u thuis!

Het inrichten van je keuken kan een duur grapje worden als je niet oplet. Gelukkig zijn er ontzettend veel betaalbare keukens verkrijgbaar maar soms is dit niet wat je wilt en zoekt. Daarom hebben wij een tiental tips voor jou hoe je toch een betaalbare keuken kunt krijgen die ook nog eens uniek is.

10 Tips voor een betaalbare keuken

Tip 1: Zoek eerst tweedehands

Een van de meest bruikbare tip is het zoeken naar tweedehands keukens. Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk maar ook op tweedehands websites kun je mooie keukens vinden die vaak ook bij jou in huis passen.

Tip 2: Opmeten

Zou je iets op internet vinden dat tweedehands is maar wel perfect in jou keuken zou passen, meet dan de ruimte op en teken het uit zodat je precies ziet of die leuke keuken ook in jou ruimte past.

betaalbare-keuken-1

Bron: thekitchn

Tip 3: Onderhandelen

Bij veel winkels en handelaren kun je onderhandelen over de prijs. Je zou het misschien niet verwachten maar het is zeker het proberen waard. Je kunt onderhandelen voor een betere prijs of bijvoorbeeld korting op een ander product. Het is altijd het proberen waard.

Tip 4: Budget opstellen

Voordat je meubels en accessoires gaat aanschaffen is het belangrijk om vooraf een budget vast te stellen voor het nieuwe interieur van je keuken. Bepaal hoeveel geld je wilt uitgeven aan de basis van de ruimte zoals afwerkingen, hoeveel je reserveert voor de keuken zelf en hoeveel je reserveert voor apparatuur.

Tip 5: Vergelijk

Vergelijk alle producten met elkaar waarin je geïnteresseerd bent. Vergelijk ze niet alleen in de winkel zelf maar ook tussen de winkels en online. Soms blijkt hetzelfde meubel veel goedkoper te zijn bij een andere winkel of op een website.

betaalbare-keuken-2

Bron: bhg

Tip 6: Recycle

De nieuwste trend is het recyclen van oude meubels en materialen. Wees creatief met oude meubeltjes en creëer iets nieuws voor de keuken. Oude kapstokken kunnen dienen als pannenrek, oude aardappelmanden kunnen dienen als opbergruimte.

Tip 7: DIY projecten

Ga op zoek naar leuke en haalbare DIY projecten voor je keuken. De Doe Het Zelf projecten zijn tegenwoordig meer dan populair en voor elke kamer in huis is wel een leuk projectje te vinden. Je kan bijvoorbeeld de frontjes van de kasten zelf schilderen zodat je weer een nieuwe look krijgt.

Tip 8: Ruilen

Heb je ooit wel eens gedacht aan ruilen? Ruil bijvoorbeeld je kastdeurtjes om voor iets anders. Servies ruilen met de buren? Ben je die grote blender of andere keukenmachine zat? Ruil het om voor een kleinere en probeer deze eens uit.

betaalbare-keuken-3

Bron: apartmenttherapy

Tip 9: Koopjeshoek

Iedereen kent de koopjeshoek van Ikea wel. Het zijn geen tweedehands artikelen, maar artikelen die gebreken hebben. Hier staan ook vaker keukens tussen die voor een mooi prijsje weg gaan. Daarnaast is het ook een goed idee om eens rond te vragen over showmodellen in keukenzaken.

Tip 10: Materiaal

Als laatste hebben we een van de duurste kostenposten tijdens het verbouwen, de materialen. Maar ook materialen zoals hout, vloeren, plafond, gipswanden etc. kunnen goedkoop aangeschaft worden zolang jij je oren en ogen open houdt. Bekijk aanbiedingen, vraag rond en zoek naar rest partijen.

betaalbare-keuken-4

Bron: homestoriesatoz

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?