De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Liefhebber van simpliciteit? De 10 mooiste strakke keukens

Een strakke keuken wordt vaak verward met een moderne keuken. Een strakke keuken kan modern zijn maar dat hoeft niet zo zeer. Liefhebber van simpliciteit? Dan mag u deze 10 mooie strakke keukens zeker niet missen.

Kenmerken van strakke keukens

Een strakke keuken is meestal minimalistisch en voorzien van rechte lijnen en hoeken. De kleuren worden vaak neutraal gehouden om de minimalistische uitstraling te behouden. De simpliciteit straalt de eenvoud en rust uit die terug te zien is in de strakke keuken stijl.

Details worden vermeden in een strakke keuken. Alles moet mooi op elkaar aansluiten en met zo weinig mogelijk decoratie en detail vervaardigd zijn. Zo worden er meestal geen grepen gebruikt op de keukenkastjes maar is alles voorzien van druk en touch sluitingen.

Ook de keuze van type kranen, knoppen en afzuigkap is bepalend voor de strakke sfeer van de keuken. Wij hebben 10 mooie strakke keukens voor je verzamelend om inspiratie op te doen.

Voorbeelden van strakke keukens

strakke-keukens-01

Bron: vebekeukens

Deze zwart met witte keuken heeft strakke vormen en lijnen maar wel keukenkastje met een sterk esthetische textuur.

strakke-keukens-02

Bron: henkvanleeuwen

Strakke lijnen, alles op elkaar uitgelijnd, weinig details, simpel kookplaat, rechthoekige afzuigkap en veel gebruik gemaakt van RVS.

strakke-keukens-03

Bron: welke

Een witte strakke keuken met een slankere afzuigkap maar nog steeds in rechte belijning met de rest van de keuken. Een witte strakke keuken wordt iets gezelliger door warm licht toe te voegen.

strakke-keukens-04

Bron: nagelinterieur

Een moderne variant van een strakke keuken. De prachtige glanzende tegels achter het fornuis in combinatie met het houten opbergvak in de inbouwkast geven deze keuken een unieke sfeer. Het valt meteen op dat deze keuken op maat gemaakt is en niet aangeschaft is in een winkel. Een unieke keuken creëer je dus door speciale materialen te gebruiken maar ook te kijken naar nieuwe vormen en opstellingen in een strakke keuken.

strakke-keukens-05

Bron: duurzaamthuis

In deze keuken is alles wit, strak en minimalistisch totdat je de prachtige houten stoelen ziet staan die juist een ronde vorm hebben in een warm materiaal. Een prachtige aanvulling op de strakke keuken.

strakke-keukens-06

Bron: remodelista

Een bijzonder strakke keuken uit stoere materialen in een authentiek huis waar de stijl nog goed te zien en te voelen is. Oude houten kozijnen, prachtige vloer en sierlijsten langs het plafond vormen een contrast ten opzichte van de moderne keuken.

strakke-keukens-07

Bron: kitchenstuffcollections

Wit, wit en nog eens wit. Ruimtelijk, schoon, fris en minimalistisch. Een keuken die eigenlijk mooi is om naar te kijken maar wij vragen ons af, is deze keuken ook geschikt om rommel te maken en lekker te koken?

strakke-keukens-08

Bron: elisaossino

Deze keuken trok ons onmiddellijk aan vanwege het bijzondere fornuis en de opstelling. De keuken is recht en tegen een wand geplaatst. De kastjes zijn met opzet laag gehouden zodat het bijzondere fornuis op de juiste hoogte uitkomt zodat je lekker kunt koken.

strakke-keukens-09

Bron: livingedgeblog

Simpel en minimalistisch.

strakke-keukens-10

Bron: fashionsquad

Een strakke keuken kan ook gemaakt worden uit geheel andere materialen zoals deze glanzende afwerking in koper kleur. Zou jij dit aandurven?

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?