De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Glamour in de keuken! 8 tips voor het inrichten van een glamour keuken

Een glamour keuken is eigenlijk een interieur van luxe stoffen, texturen, materialen luxe accessoires in een extravagante sfeer. De glamour keuken stijl komt uit de Hollywood films uit de jaren 40. Erg dramatische en theatrale films met veel glamour.

Een glamour keuken hoeft niet duur te zijn maar het moet er wel duur uit zien. Zo kies je bijvoorbeeld materialen in goud, zilver, zwart, wit, donkergrijs, parelmoer en in paars tinten. Stoffen zoals fluweel en zijde komen ook vaak voor in een glamour interieur.
Bij glamour accessoires denken wij aan barokke spiegels, grootse kandelaren, kristallen en parels.

Wij geven je graag 8 tips voor het inrichten van een glamour keuken

Tip 1: Kroon en sierlijsten

Helaas hebben we niet allemaal prachtige sierlijsten aan onze plafonds maar deze kunnen we wel maken. Je koopt voor een paar tientjes een mooie sierlijst bij de bouwmarkt. Bevestig deze tegen je plafond en schilder de lijsten in dezelfde kleur als je plafond.
Sierlijsten stralen een chique en glamoureuze stijl uit.

glamour-keuken-1

Bron: houseoffifty

Tip 2: Stoffen

Stoffen zijn erg belangrijk in een glamour keuken. Bekleedt je keuken met prachtige zijde stoffen en houd je vooral niet in qua prints. In dit voorbeeld zie je een klassieke bureau stoel met een zwart wit zebra printje. Dieren prints zijn een must in een glamour keuken. Bekleedt je stoelen, krukken of kastjes met een mooi printje voor een glamoureus effect.

glamour-keuken-2

Bron: easyhomeconcepts

Tip 3: Shiny vloeren

Des te meer je vloer glimt, des te beter. Glimmende oppervlaktes zoals een prachtige houten vloer geven je keuken een groter en glamoureus effect.

glamour-keuken-3

Bron: flickr

Tip 4: Kroonluchters

De eeuwenoude kroonluchter is een must-have item in de glamour keuken. Zoek een kroonluchter met veel kristallen en glitters voor een extra glamoureus effect.

glamour-keuken-4

Bron: flickr

Tip 5: RVS materialen

Een RVS fornuis, afzuigkap, spoelbak of andere elementen in de keuken stralen professionaliteit en luxe uit. Een must voor je glamour keuken.

glamour-keuken-5

Bron: houseandhome

Tip 6: Marmer

Marmer is een zwaar steenachtig materiaal dat erg duur kan zijn. Kun je ergens een stukje op de kop tikken of wil je het graag in je keuken dan adviseren wij dit zeker te doen.

[Tweet “Marmer straalt luxe uit en dit past ontzettend goed in een glamour keuken.”]

glamour-keuken-6

Bron: thedpages

Tip 7: Nieuw glamour

Een nieuwe stroming in de glamour woonstijl is de mix met modern. Dit voorbeeld geeft goed weer wat we daarmee bedoelen. Glamoureuze materialen zoals de glimmende achterwand, prachtige inbouwapparatuur en een glimmende vloer, gecombineerd met strakke lijnen en vormen in houtachtige materialen.

glamour-keuken-7

Bron: unknown

Tip 8: decoratie

Decoratie mag absoluut niet ontbreken in een glamour keuken. Denk bijvoorbeeld eens aan prachtige elementen uit het verre oosten, verse en grote bloemen of mooie kaarsen.

glamour-keuken-8

Bron: unknown

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?