De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Huiselijk en gezellig! Inspiratie voor het inrichten van een landelijke keuken

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een landelijke keuken vanwege het natuurlijk materiaalgebruik, neutrale en warme kleuren en de gezellige sfeer die er ontstaat. Een landelijke stijl is een gemakkelijke, nonchalante stijl die gemakkelijk gecreëerd kan worden in je keuken.

De basis van een landelijke keuken

De basis van een landelijke keuken ligt in de neutrale kleuren van de ruimte zelf. Begin met een neutrale basis van licht gekleurde wanden, licht gekleurde kozijnen en ook een licht plafond. De basis is erg belangrijk zodat je in een later stadium kunt stoeien met verschillende materialen en kleuren. Zodra deze basis gelegd is kun je aan de slag met de afwerking van de vloer. Er wordt vaak een houten planken vloer gekozen vanwege de warmte en sfeer die het uitstraalt.

Landelijke-keuken-1

Bron: unknown

Meubels in een landelijke keuken

De basis is er klaar voor dus nu wordt het tijd om de ruimte in te richten met een landelijke keuken, meubels en accessoires. Het keukenblok is het belangrijkste element in de keuken. De landelijke keukenstijl komt oorspronkelijk uit de jaren 30 toen de keukens er allemaal landelijk uitzagen.Toentertijd was het belangrijkste onderdeel van de keuken het fornuis en dat is in een landelijke keuken ook zo. Het fornuis is deel van het keukenblok maar staat geheel op zichzelf. Boven het fornuis bevindt zich een enorme schouw met als functie om de lucht af te zuigen maar eigenlijk ook vanwege de esthetiek.

Landelijke-keuken-2

Bron: unknown

Accessoires in een landelijke keuken

Accessoires in een landelijke keuken variëren van potten en planten, tot ouderwetse weegschalen, tot schalen met fruit en authentieke keukenmachines.

Decoratie zoals houten figuren, wollen dekens, sierkussentjes en theelichtjes zijn belangrijke sfeermakers in een landelijke keuken. Haal de natuur naar binnen door stokken uit het bos mee te nemen, bloemen uit de tuin en andere natuurlijke decoratie.

Landelijke-keuken-3

Bron: homeremodelnote

Donkere kleuren in een landelijke keuken

Zoals we al eerder hebben vermeldt, werken neutrale kleuren goed in een landelijke keuken maar ook donkere kleuren kunnen de landelijke sfeer benadrukken. Combineer een prachtige donkere kleur met een houten vloer, licht plafond en lichte wanden.

Landelijke-keuken-4

Bron: welke

Antieke items in een landelijke keuken

Authentieke meubels en decoratie is een must in een landelijke keuken. Ga op zoek naar originele weegschalen, kasten en andere mooie items voor in je landelijke keuken.

Landelijke-keuken-5

Bron: welke

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?