De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Inspiratie: Industriële keukens

We schrijven wel eens vaker over de industriële interieur stijl maar we hebben het nog nooit over industriële keukens gehad. De industriële keuken look is een stijl die je óf mooi vindt of verschrikkelijk. Het is niet voor iedereen weggelegd, je moet immers wel van wat stoers, tikkeltje chaotisch en robuust houden. Deze zes prachtige industriële keukens hebben dat allemaal. Ze zijn stoer, voorzien van ruige materialen, vormgegeven in een open ruimte (wat niet noodzakelijk is) en sfeervol. Hoe krijg je al deze eigenschappen in één interieur?

6 Industriële keukens

Wat zijn de must-haves in een industriële keuken? Welke elementen mogen niet ontbreken? Waar creëer je de sfeer mee? Aan de hand van de volgende voorbeelden, vertellen we je graag hoe je zo’n industriële keuken inricht.

Industriele-keukens-1

Bron: pinterest
  • Stoere materialen 

Ruige materialen zoals onafgewerkt hout, beton, opgeschuurde planken, metaal en staal zijn stoere materialen die ook wel tegen een stootje kunnen. Heel belangrijk in een industriële keuken!

Industriele-keukens-2

Bron: wooninspiratie
  • Keukenopbouw

Het ontwerp en de indeling van het keukenblok is ook van belang. Waar plaats je de wasbak, het fornuis en de koelkast? Daarnaast bepaal je ook wat voor een uitstraling het keukenblok moet krijgen. Wat we vaak zien terugkomen zijn open vakken en stellages in een industriële keuken. Ga je toch voor gesloten kasten, kies dan een stoer materiaal voor de keuken zoals metaal of hout.

Industriele-keukens-3

Bron: welke

Industriele-keukens-4

Bron: ilovemyinterior
  • De aankleding

Het aankleden van de keuken is één van de leukste dingen van het inrichten. Accessoires zoals oude fabriekslampen, industriële krukken, oude weegschalen en blikken, een SMEG koelkast, en noem het maar op. Alles wat een industrieel tintje heeft past erin!

Industriele-keukens-5

Bron: ilovemyinterior
[Tweet “Maak een statement met een industriële keuken!”]

Industriele-keukens-6

Bron: huis-inrichten
  • Verlichting

De verlichting in een keuken moet functioneel maar ook esthetisch verantwoord zijn. Bij het werkblad heb je werkverlichting nodig maar rondom de eettafel wil je juist iets meer sfeerverlichting. Werk daarom met verschillende lampen en verschillende soorten lichtbronnen. Een leuke toevoeging aan de industriële keuken is een echte oude fabriekslamp, klemspots aan de muur of oude werkspots uit de werkplaats.

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?