De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Kookplezier in de landelijke keuken

De keuken wordt wel eens het hart van de woning genoemd. En dat is niet zomaar, het is niet alleen een plek waar wordt gekookt, het is ook de plek waar samen wordt gegeten en er aandacht is voor elkaar. Zeker met een open keuken die grenst aan de woonkamer, dan kun daar je gezellig met elkaar blijven praten wanneer je staat te koken.

Landelijk stijl

De landelijke keukens ademen de sfeer van het platteland. Wanneer je het hebt over een landelijke keuken​, zijn er veel variaties. De variatie vind je binnen het kleurgebruik van licht tot donker, hele gedetailleerde frontjes of juist wat strakker, een kookeiland of juist niet. Maar zou je de stijl willen beschrijven dan zijn de woorden rustiek en robuust van toepassing op elke landelijke keuken.

Bron: @huberdine_

Bron: @huberdine_

Keukenkastjes

Landelijke keukenkastjes zijn vaak gedetailleerd, de fronten hebben vaak een sierlijst die de landelijke uitstraling geeft. De handgrepen zijn meestal van metaal. Met een keukeneiland benut je de ruimte volledig, omdat je er de kasten en apparatuur in kwijt kunt. Een combinatie van open kasten en wandplanken geven een mooi geheel. Op de planken kun je bijvoorbeeld voorraadpotten of een deel van het ​servies​ zetten.

Bron: @huberdine_

Het aanrechtblad

Het aanrecht is vaak donker van kleur en van materialen zoals hout, graniet of composiet. Deze materialen kunnen tegen een stootje en zijn tijdloos qua uitstraling

De vloer

Denk je aan een landelijke keuken dan denk je aan een originele hardhouten vloer. Ook zie je vaak stenen tegels, laminaat of parket. Er worden donkere tinten toegepast zoals bruin of grijs.

Bron: @huberdine_

Warme kleuren

Landelijke keukens hebben een neutraal kleurgebruik. Vaak zijn dat lichte kleuren zoals wit, gebroken wit, crème of beige. Ook zien we dat dit wordt gecombineerd met een pasteltint zoals lichtgroen of blauw. De lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Maar een donkere tint zoals antraciet past ook goed bij de landelijke stijl.

Bron: @huberdine_

Keukengerei mag gezien worden dat is typerend bij de landelijke stijl ​keukens​. Gebruiksvoorwerpen zoals; melkkannen, pollepels, snijplanken, weegschaal geven een gezellige uitstraling aan de keuken. Ook het servies hoeft niet achter gesloten deuren, een buffetkast is ideaal om de mooiste borden en schalen in te bewaren. Je kunt ervoor kiezen om de pannen op te hangen zodat je er snel en gemakkelijk bij kunt. En wanneer je pannen in een stijl of set koopt, hoeft dit niet rommelig te staan.

kookplezier

Bron: @huberdine_

Top 10 leukste producten voor de keuken!

Van een luxe keukenmixer tot het mooiste servies

503 KitchenAid 5KSM175 Artisan Elegance Keukenmixer
549,- 699,-

KitchenAid 5KSM175 Artisan Elegance Keukenmixer

1
332 Rivièra Maison Foodhall Snijplank
28,5 29,95

Rivièra Maison Foodhall Snijplank

2
467 Sienna zout- en peperstel, wit en zwart marmer
14,-

Sienna zout- en peperstel, wit en zwart marmer

3
362 Spatel hout – set van 2
1,79

Spatel hout – set van 2

4
335 Tefal Ceramic Control Inductie Koekenpannenset 2-delig
49,95 68,90

Tefal Ceramic Control Inductie Koekenpannenset 2-delig

5
390 JYSK Theedoek MYSKE 50×70 3st/pk roze
4,-

JYSK Theedoek MYSKE 50×70 3st/pk roze

6
395 Cosy & Trendy Shinto Theepot 0,65 L
29,95

Cosy & Trendy Shinto Theepot 0,65 L

7
432 Hübsch 710602 Mokken – set van 3 – zwart, grijs, wit – ø 8 cm x H 12
35,25

Hübsch 710602 Mokken – set van 3 – zwart, grijs, wit – ø 8 cm x H 12

8
336 Wesco Loft Elly Broodtrommel
84,99 95,-

Wesco Loft Elly Broodtrommel

9
524 Russell Hobbs Bubble Broodrooster
53,99 59,99

Russell Hobbs Bubble Broodrooster

10

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?