De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Kleurkeuze: Blauwe kleuren in de eetkamer

De eetkamer is de plek om ‘s avonds de dag door te nemen en lekker te tafelen met familie of vrienden. Je wilt dan ook dat deze ruimte er gezellig en uitnodigend uitziet. Maar dat is nog niet zo makkelijk, want hoort de eetkamer nu bij de keuken, of juist bij de kamer. Wij laten je zien dat je de eetkamer met blauwe kleuren kunt betrekken bij beide ruimtes en hoe je deze kunt stylen!

Blauw als accentkleur

De eetkamer kun je bij zowel de keuken als de kamer betrekken door het kleurgebruik van deze ruimtes hier ook door te voeren. De kleur blauw is in heel veel tinten te verkrijgen, denk aan navy blue, maar ook aqua of turquoise. De meeste van deze blauwtinten laten zich prima combineren met elkaar. Hier zie je dat de muur lichtblauw is geverfd en de kussens juist een donkere blauwe tint bevatten. Door het zo te combineren vallen beide blauwtinten op, en vormt het een mooi geheel.

Bron: @juudithhome

*MakeOver TIP: Is blauw op de muren toch net even te veel uit je comfortzone? Kijk dan eens naar blauwe accessoires. Denk hierbij aan sierkussens, vloerkleden of misschien wel een blauw plaid. Zo kan je wennen aan de kleur en het makkelijker weer weg halen als het uiteindelijk toch niets is.

>> Shop hier alle blauwe accessoires voor in de eetkamer.<< 

Om de eettafel er ook uitnodigend uit te laten zien wanneer deze niet gedekt is en vol staat met een heerlijke maaltijd, kun je ervoor kiezen om er een vaas met bloemen op te zetten. Wil je meerdere accessoires op tafel hebben staan, zoals planten en kaarsen, zorg dan dat je deze clustert. Je wilt namelijk wel gewoon de ruimte vrij hebben als je erbij moet. Dus liever geen half uur kwijt zijn om alles weer van tafel te halen.

Bron: @juudithhome

*MakeOver TIP: Vind je het nou moeilijk om blauw te combineren in je huidige interieur, maar wil je het toch proberen? Begin dan rustig. Schaf bijvoorbeeld een mooie vaas aan zoals je hier boven ziet.

>> Shop hier de perfecte donkerblauwe vaas voor op de eettafel.<<

De lamp die boven de eettafel hangt is vrij bepalend voor hoe het gehele plaatje eruit ziet. Heb je een vrij basic eettafel en eenvoudige stoelen staan, durf dan een statement te maken met een opvallende lamp. Wat dacht je van de handgemaakte ​Ay Illuminate​ hanglamp met stof en bamboe.

Blauwe eetkamer

Bron: @juudithhome

*De MakeOver shop tips uit dit blog op een rijtje:

>> Shop hier alle blauwe accessoires voor in de eetkamer.<< 

>> Shop hier de perfecte donkerblauwe vaas voor op de eettafel.<<

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?