De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Ruimte creëren: Opbergruimte in de keuken

Of je nou graag uren in de keuken staat, of hele goede skills hebt om een ei te bakken, de keuken is vaak te klein. Niet alleen het werkblad staat binnen een mum van tijd vol als je lekker staat te kokkerellen, vaak passen de kastdeurtjes ook nog maar net dicht. Wat je kunt doen om meer ruimte te creëren in de keuken laten we je zien.

Opbergen

Wanneer je een ​nieuwe keuken​ gaat uitzoeken is het handig om naast de ruimte wat er is voor de keuken ook te kijken naar hoeveel spullen je kwijt wil. Ruim alle huidige keukenkasten eens flink op. Wellicht staat er nog een onaangeraakte pastamaker of een broodbakmachine. Dergelijke keukenapparaten kun je dan net zo goed weg doen. Je weet eigenlijk van jezelf wel of je het nog gaat gebruiken en als het al drie jaar onaangeraakt in de kast staat, dan weet je vaak wel voldoende. Wanneer je de inventaris hebt opgemaakt kan het kiezen voor de juiste keuken beginnen.

Bron: @tryfenah

De keuken

Er zijn talloze stijlen, vormen en maten keukens dus er is keuze te over. Heb je veel opbergruimte nodig en behoort een kookeiland tot de mogelijkheden, dan heb je geluk. In een ​kookeiland​ kun je namelijk veel opbergruimte verwerken. Ook zijn bovenkasten een optie om de keuken van meer opbergruimte te voorzien. En tot slot zijn ​wandplanken​ een mogelijkheid om de opbergruimte te vergroten.

Bron: @tryfenah

Bijpassende apparaten

De spullen die je het meest gebruikt kunnen, mits je er ruimte voor hebt, op het aanrecht blijven staan. De meeste mensen eten iedere dag brood, dan is het handig dat je broodtrommel waar je het brood in bewaard of broodrooster snel bij de hand hebt. Wanneer je apparaten aanschaft kijk dan of het past bij de rest van de keuken. Anders kan het vrij snel rommelig ogen. Maar denk bij ruimte creëren bijvoorbeeld ook eens aan een stang aan de wand waar je keukengerei kan hangen, dat scheelt aardig wat ruimte in de lades en een bijkomend voordeel is dat je er makkelijk bij kunt.

Bron: @tryfenah

Opbergruimte

Bron: @tryfenah

Top 10 leukste producten voor de keuken!

Van een luxe keukenmixer tot het mooiste servies

Sorry, geen producten gevonden.

Eerder door jou bekeken producten

Wasmand Nanda, Flechtwaren Mueller
39,99 Wasmand Nanda, Flechtwaren Mueller Flechtwaren Mueller Bekijk Shop
BK Bourgogne Wildpan à 32 cm
111,35 149,- BK Bourgogne Wildpan à 32 cm Bk Bekijk Shop
Mexlite Gearwood wandlamp Wit
37,95 Mexlite Gearwood wandlamp Wit Mexlite Bekijk Shop
Bedombouw Naia – hoogglans wit – 160 cm – Leen Bakker
149,- Bedombouw Naia – hoogglans wit – 160 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
Schoenenkast Monaco – koloniaal wit – 190,1×62,6×42 cm – Leen Bakker
299,- Schoenenkast Monaco – koloniaal wit – 190,1×62,6×42 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?