De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Kleurrijk en vrolijk! Je slaapkamer inrichten met felle kleuren

Een slaapkamer met vrolijke en kleurrijke kleuren zal ervoor zorgen dat je dag meteen goed begint. Felle kleuren gecombineerd met rustgevende kleuren geven net iets meer vrolijkheid en gezelligheid aan de sfeer van je slaapkamer. Je slaapkamer inrichten met felle kleuren is daarom zo gek nog niet.

Je slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes van je huis omdat je hier tot rust wilt komen en wilt ontspannen. Daarom is het verstandig om kleuren te kiezen waar je van houdt en die je tot rust brengen. Voor iedereen betekend elke kleur iets anders en roept ook een ander gevoel op. Zo is bijvoorbeeld bewezen dat knal rood passie maar ook agressie opwekt. Twee tegenovergestelde eigenschappen die van te voren bepaald moeten worden, voordat je de slaapkamer gaat schilderen.

rode slaapkamer inrichten voorbeelden

Bron: Uutvdome

Slaapkamer inrichten met felle kleuren qua accessoires

De makkelijkste en veiligste optie is natuurlijk om gekleurde accessoires te kiezen zoals in bovenstaande voorbeelden. Door de ruimte wit te houden en gebruik te maken van vrolijke decoratie in felle kleuren geef je de ruimte toch net wat meer gezelligheid.

slaapkamer inrichten fel

Bron: thesuitelifedesigns

Fel behangetje

Een mooie combinatie met witte wanden is behang. Kies een uitsprekend en fel gekleurd behang met eventueel een patroon en plak dit op de wand waar je bed komt te staan. Door de kleur van het behang te combineren met je dekbed en andere accessoires, krijgt je slaapkamer een prachtige sfeer en blijft het toch heel rustgevend.

slaapkamer met vrolijke kleuren

Bron: Oshtory

Man en vrouw gecombineerd

Natuurlijk moeten we ook rekening houden met onze partners die ook graag in een sfeervolle slaapkamer willen ontspannen. Bekijk welke kleur hij of zij graag in de slaapkamer zou willen en combineer die kleur met de kleur die jij mooi vindt. Deze slaapkamer is een uitstekend voorbeeld van een goede man en vrouw kleuren combinatie.

slaapkamer met felle kleuren accessoires

Bron: Lonny

slaapkamer inrichten marokkaans

Bron: Venusinfurs

Wit met 1 felle kleur

Kies 1 basis kleur gecombineerd met 1 felle kleur voor je slaapkamer. Op deze manier kun je toch je wanden in een fel kleurtje schilderen, gekleurde accessoires kopen en zelfs stoffen in dezelfde kleur gebruiken. Doordat je maar 1 felle kleur gebruikt in combinatie met wit blijft de slaapkamer rustgevend en behoudt het zijn vrolijke sfeer. Let wel op dat de kleur die je kiest, echt je favoriete kleur is.

slaapkamer felle kleur rood

Bron: Usualhouse

Plafond

Een gewaagde optie is om je plafond in een felle kleur te schilderen. Zoals je ziet op bovenstaand voorbeeld wordt de ruimte er lager door, omdat de wanden wit zijn en het plafond op je af komt. Dit kan een gewenst effect zijn als je slaapkamer bijvoorbeeld erg en ongezellig hoog is.

plafond felle kleur

Bron: Galbie

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?