De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Case #7 TV Makelaar: Mission Impossible Eindhoven

De Before en After, nadat MakeOver langs is geweest bij John en Karin in Eindhoven

[twentytwenty]

eindhoven-na

eindhoven-voor

[/twentytwenty]

Benieuwd naar het verhaal achter deze make-over? Lees snel verder!

Maak kennis met John en Karin

john_eindhoven

John Smit is een rustige en ingetogen man ondanks dat hij eruit ziet als een heavy metal rocker. Hij draagt een behoorlijke rugzak vol ellende. Zo groeide hij op in een kindertehuis nadat zijn moeder met de noorderzon vertrok en 4 kinderen achterliet. Vader was niet in staat om voor zijn kroost te zorgen. Uiteindelijk belandde John in een fijn pleeggezin die hem op het rechte pad hield. Toen zijn moeder jaren later contact wilde omdat ze stervende was heeft hij besloten haar niet te bezoeken. Sindsdien heeft John een fascinatie voor de dood. Op een bepaalde manier geeft de dood hem rust.

Een paar jaar later overleed ook nog zijn pleegvader en ook zijn echte vader waar hij wel altijd contact mee gehouden had. Hij heeft in zijn huis alleen maar foto’s van mensen of dieren die zijn overleden. Deze fascinatie voor de dood zorgde ervoor dat hij in zijn woning voornamelijk zwarte en donkere kleuren gebruikte en allerlei elementen toevoegde waar mythische duistere figuren te zien zijn. Hij vond daarnaast ook rust in de heavy metal muziek. Hij is een groot fan van Iron Maiden. Zijn uiterlijk is dan ook die van een heavy metal aanhanger, met piercings, tatoeages, veel ringen, kettingen en armbanden met voornamelijk doodshoofden.

eindhoven_voor1
eindhoven_voor2

In zijn relaties is John niet de gelukkigste geweest. Zijn eerste huwelijk waarin hij twee kinderen kreeg eindigde in een scheiding. Zijn kinderen wonen bij hem in de buurt en daar heeft hij goed contact mee. Na zijn scheiding heeft John meerdere relaties gehad waarin hij helaas niet de ware vond. Hij verteld dat dit voornamelijk te maken had met dat de vrouwen hem niet accepteerden zoals hij was en hem wilde veranderen. Maar eigenzinnig als hij was, wees hij hen de deur. Niemand kan hem veranderen want dit is wie hij wilt zijn. Tot twee jaar geleden er een vrouw zijn leven binnenkwam die hem weer gelukkig maakte. Zo gelukkig dat hij na 30 jaar alleen te hebben gewoond, bereid is om te verhuizen.

John’s nieuwe vlam

Karin, de nieuwe vriendin van John, kwam twee jaar geleden bij een vriendin in Eindhoven logeren omdat ze naar een concert van Guus Meeuwis ging. Toen ze door het raampje van de woning keek schrok ze zich een hoedje want ze zag een doodskist. De vriendin van Karin had een relatie met John. Die avond sloeg echter de vonk over tussen John en Karin en sindsdien zijn ze bij elkaar.

Karin houdt gedeeltelijk van de stijl van John maar de doodskist, skeletten en andere doodsafbeeldingen hoeven van haar niet. De draken vind ze prachtig. Samen delen ze ook een passie voor motorrijden en ze trekken er samen vaak op uit. Daarnaast zijn John en Karin enorme dierenliefhebbers. Samen hebben ze 8 katten met de namen: Draakje, Skully, Spooky, Devil, Zombie, Sneaky, Goast, Ceesje. Karin woont in Ede en heeft twee kindjes en ze kan daardoor onmogelijk verhuizen naar een andere stad. John heeft daarom besloten het huis waar hij al 30 jaar zo graag in woont op te geven. Ondanks dat hij altijd geroepen heeft dat hij zou sterven in dit huis. Maar de liefde overwint alles!

John verlaat het spookhuis

De woning van John lijkt wel een spookhuis. Overal in de woning zijn elementen te vinden die je eerder op een kerkhof of in een fantasyfilm tegen zou komen. Doodskisten, doodshoofden en allerlei creepy beelden en posters die te maken hebben met de dood. Overwegend zwarte en rode kleuren, bloederig en luguber. John voelt zich hier heerlijk tussen. Maar hij gaat na 30 jaar in zijn geliefde woning te hebben gewoond het honk verlaten. Het huis moet verkocht gaan worden, maar tot nu toe zijn er nog nauwelijks kopers wezen kijken. Daar gaan we wat aan doen!

De make-over kan beginnen!

Met de kennis en de visie van de styliste kan MakeOver aan de slag! Om deze woning aantrekkelijker te maken voor een veel grotere doelgroep moet er een hoop veranderen.

spannend

Benieuwd naar het resultaat? Kijk snel verder

Het resultaat

eindhoven_makeover_resultaat1
eindhoven_makeover_resultaat2
eindhoven_makeover_resultaat3
eindhoven_makeover_resultaat4
eindhoven_makeover_resultaat5
Achterwand keuken geplaatst door: www.pimpmykitchenxl.nl

 

MakeOver styliste Ingrid over het resultaat

 

makeover_ingrid

Wat was de grootste uitdaging en/of wat was essentieel voor de ruimte?
Een neutrale, frisse en ruimere uitstraling krijgen. De woning stond vol met met de dood gerelateerde en andere donkere, zwartgallige accessoires inclusief een doodskist waar je gelijk bij binnenkomst tegenaan liep. De ruimte was hierdoor bedompt en klein en voor de meeste mensen onplezierig om in te wonen. Ontspoken hebben wij het ook wel genoemd. Zwart met bloedrode vloerbedekking is nu fris en vrolijk geworden.

Hoe zorg je voor de goede balans tussen vastgoedstyling en het type huiseigenaren?
Indien het mogelijk is probeer je met hun levensstijl rekeningen te houden. Ook kijk je goed naar in hoeverre zijzelf gemotiveerd zijn om dingen echt anders te doen. Kun je alles van ze vragen en houden zij het daarna ook zo of doe je aan stapje minder en weet dat het resultaat makkelijker te behouden is. Hier hebben wij bijvoorbeeld een andere bank geleverd i.v.m. de katten en is geadviseerd om een aantal bakken met bezichtigingen weg te halen. De katten zijn hun leven en dat was echt een issue.

Wat vind je zelf van het eind resultaat?
Het resultaat is een moderne woonkamer geworden, die heel ruimtelijk is en ook de keuken kan zo weer een paar jaar mee. Nu is het duidelijk dat dit een hele ruime gezinswoning is. Dus ja, hij is verkooptechnisch geslaagd. Voor John is het erg wennen maar zijn smaak is dan ook erg uitgesproken en specifiek.

Hoe reageerden de bewoners?
Voor hen was het onherkenbaar en voelde vreemd aan. Maar zij zagen ook zeker in dat dit veel toegankelijker was en dat het huis veel ruimtelijker leek. Met name in de keuken en de hal waren ze zeer verbaasd, dat een kleine verandering veel effect kan hebben.

Welke tips heb je meegegeven?
Er is uitgebreid advies gegeven over hoe zij de bovenverdieping aan kunnen pakken, want deze had dezelfde sfeer en was net zo vol als beneden. Verder is geadviseerd om goed te kijken hoe het na de make-over zo goed mogelijk te behouden is.

Makeover styliste Ingrid Meulenbelt

Elke dinsdag om 20:30 op RTL4 is er weer een aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible waar MakeOver weer aan de slag gaat. Mis het niet!

Eerder door jou bekeken producten

Woood Lange Jan Uitschuifbare Eettafel Rond
479,- Woood Lange Jan Uitschuifbare Eettafel Rond Woood Bekijk Shop
HAY Lup Kandelaar
29,- HAY Lup Kandelaar Hay Bekijk Shop
Smeg Dolce & Gabbana ‘Sicily is my Love’ Waterkoker – 1,7 L
499,- Smeg Dolce & Gabbana ‘Sicily is my Love’ Waterkoker – 1,7 L Smeg Bekijk Shop
Duverger Trunk – Ladekast – 3 laden – metaal – zwart – hout – naturel
245,- Duverger Trunk – Ladekast – 3 laden – metaal – zwart – hout – naturel Duverger Bekijk Shop
Rivièra Maison Factory 56 Hanglamp
251,1 279,- Rivièra Maison Factory 56 Hanglamp Rivièra Maison Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?