De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

10 tips voor het inrichten van een romantische badkamer

Een romantische badkamer is voor iedereen verschillend. Natuurlijk wordt het pas echt romantisch zodra je met je vriend of partner kan genieten in je badkamer. Daarom worden badkamers op vakantie altijd sneller als romantisch ervaren omdat we daar de tijd voor elkaar en voor ons zelf nemen. Heerlijk genieten van een prachtig bad, kaarsjes, wellicht een mooi uitzicht, sfeer verlichting, warme kleuren en heerlijk zachte handdoeken. Maar dit kunnen we ook in onze eigen badkamer creëren natuurlijk.

10 tips voor het romantisch inrichten van de badkamer

Tip 1: Vrijstaand Bad

Zoals je in bovenstaande voorbeelden zag is een vrijstaand bad bijna altijd romantisch. Daarom adviseren wij om een vrijstaand bad te nemen als je er plaats voor hebt.

romantische badkamer inrichten

Bron: Jasoningram

Tip 2: Romantische decoratie

Decoratie is erg belangrijk om een romantische badkamer te creëren. Verse bloemen, zachte kleuren, authentieke spullen en verschillende spiegeltjes geven je badkamer een romantische uitstraling.

romantische badkamer inrichten accessoires

Tip 3: Verweerd hout

Hout is altijd een sfeermaker in een badkamer. Verweerd hout geeft je badkamer die romantische uitstraling die je graag wilt. Het heeft de uitstraling van een geschiedenis, het hout heeft een verhaal.

romantische inrichting badkamer

Bron: Decortherapia

Tip 4: Zachte kleuren

Warme en zachte kleuren worden als lieflijk ervaren en dat is wat je wil in een romantische badkamer. Gebruik warme aarde tinten, vrouwelijke tinten of pastel tinten op de wanden, meubels of als decoratie.

romantische badkamer kleuren

Bron: Wonen.nl

Tip 5: Wit

Een geheel witte badkamer in romantische vormen, stofjes en materialen geeft een hemels en romantische effect. Door het gebruik van afgewerkt en onafgewerkt hout wordt de badkamer zeer sfeervol en voelt het vriendelijk aan.

romantische badkamer wit ideeen

Bron: Interioridea

Tip 6: Stofjes

Stoffen zijn belangrijk in een romantische badkamer. Dit voorbeeld geeft aan hoe je bijvoorbeeld een mooi wit vitrage kan gebruiken in je badkamer door het bijvoorbeeld bij de commode te hangen. Ook de gordijnen zijn van belang. Hier is er gekozen voor zacht wit linnen stof als gordijnen in het prachtige grote raam.

romantische badkamer inrichten gordijn

Bron:

Tip 7: Tegeltjes

Kies geen grote tegels voor in je romantische badkamer maar ga voor kleine tegeltjes. Grote tegels geven een andere sfeer dan een lief en klein tegeltje.

Tip 8: Bloemen

Verse bloemen en planten zijn een deel van je romantische decoratie. Vooral prachtige bloemen in zachte kleuren passen goed in een romantisch interieur.

brocante badkuip met bloemen

Bron: Chicobsession

Tip 9: Kaarsen

Kaarsen horen natuurlijk thuis in een romantische badkamer. Mooie groepjes bij elkaar of juist een enkele kaars hier of daar geeft je badkamer een romantische sfeer.

Tip 10: Kroonlucht

Een prachtig grote kroonluchter komt vaak voor in een romantische inrichting zoals bijvoorbeeld in een woonkamer. Maar een kroonluchter kan ook heel mooi zijn in een badkamer.

romantische badkamer inrichten

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?