De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Op vakantie in de badkamer met een mediterrane inrichting!

Wil jij graag wat meer warmte en sfeer in je badkamer dan is het een overweging waard om de mediterrane inrichting eens te bekijken. Een mediterrane inrichting komt vanuit de warme landen zoals Spanje, Italië, Griekenland, Marokko en veel meer landen. Deze populaire woonstijl is eigenlijk een mix van deze landen door elkaar. Een Grieks mediterrane woonstijl heeft iets meer wit in het interieur en de Marokkaanse mediterrane woonstijl heeft meer kleur en patronen.

Om inspiratie op te doen voor je eigen badkamer in een mediterrane inrichting hebben wij een aantal mooie voorbeelden verzameld voor jou. Je badkamer mediterraans inrichten doe je als volgt.

tegels mediterrane badkamer

Bron: Welke

badkamer mediterraanse tegels

Mooie patroontjes, kleuren en tegels is de basis van een mediterrane inrichting. Het geeft je badkamer meer sfeer en karakter zoals deze Spaanse tegels in verschillende kleuren.

badkamer mediterraanse inrichting

Bron: Hekco

Om een meer Grieks / Romeinse sfeer te creëren kun je een boog in je badkamer aanbrengen. Daarnaast wordt de badkamer nog sfeervoller wanneer je alles in een kleur laat stuken in plaats van tegels te gebruiken. Dit is een typisch voorbeeld van een Grieks mediterrane inrichting.

mediterrane badkamer voorbeeld

Bron: Trendir

Deze frisse badkamer heeft een mediterraans sfeertje doordat er mediterraanse tegels en verlichting gebruikt is. Dit voorbeeld geeft aan dat je niet alle elementen in je badkamer in een bepaalde stijl hoeft te hebben om toch een mediterrane sfeer te bereiken.

mediterrane badkamer

Warme kleuren, houten meubels en warme sfeerverlichting brengen je helemaal terug naar de mediterrane sfeer. Deze badkamer is erg groot maar door optimaal gebruik te maken van de ruimte en de juiste meubels erin te plaatsen behoudt de badkamer toch zijn warme en karakteristieke sfeer.

mediterrane badkamer

Bron: Imahes-amazon

Heb je de mogelijkheid om een uitkijk naar buiten te maken vanuit je badkamer dan moet je dit zeker doen. Hierdoor komt er meer daglicht naar binnen maar kun je ook je tuin erbij betrekken en deze ook in een mediterrane sfeer inrichten.

mediterraanse badkamer robuust

Een mediterrane inrichting heeft vaak ook pompeuze en robuuste elementen zoals bijvoorbeeld deze stenen douche. Wees niet bang om robuuste materialen te gebruiken, zo lang ze maar in een warme kleur tint gemaakt zijn.

marokkaanse badkamer inrichten

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?