De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een houten vloer in de badkamer

De vloer in de badkamer is van groot belang voor de sfeer en uitstraling van de ruimte. De badkamer is tegenwoordig ook veel belangrijker dan dat het ooit geweest is. Het is een functionele ruimte waar we ook graag willen verblijven, genieten en ontspannen. Daarom is het belangrijk om een warme en fijne sfeer te creëren in de badkamer. Dit doe je bijvoorbeeld door een sfeervolle vloer te leggen. Rubber, tegels, laminaat en hout: er zijn ontzettend veel mogelijkheden en voor iedere smaak wel iets. Vandaag kijken we naar een houten vloer in de badkamer en hoe je dit het beste kunt doen.

houten-vloer-in-de-badkamer-1

Bron: interieur-website

houten-vloer-in-de-badkamer-5

Bron: interieurdesigner
[quote]”De vloer in de badkamer is de verbinding van het geheel!”[/quote]

Tips voor een houten vloer in de badkamer

Het is een nieuwe trend, een houten vloer in de badkamer. Je kunt kiezen uit prachtige (dure) tropische houtsoorten maar gelukkig zijn er ook goedkopere mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld een laminaat vloer met houtlook die geschikt zijn voor badkamers. Zo’n vloer is niet van een echte houten vloer te onderscheiden.

houten-vloer-in-de-badkamer-2

Bron: uipkesvloeren

Door het aanbrengen van een rubberen strip langs de laminaat vloer, biedt de vloer de juiste bescherming tegen vocht. Daarnaast kan een laminaat vloer ook voorzien worden van anti slip strips en is uitglijden niet meer mogelijk.

Maar ook parket is tegenwoordig geschikt voor in de badkamer. Het hout wordt zodanig behandeld dat het ook in natte ruimtes toegepast kan worden. Er wordt bijvoorbeeld een finish van 2 lagen hard-wax olie op het hout toegepast waardoor het vuil bestendig en vochtwerend is.

Wat is het verschil tussen parket en laminaat?

houten-vloer-in-de-badkamer-4

Bron: uw-vloer

De verschillen tussen (massief) parket en (waterdichte) laminaat zitten in de kostprijs, het onderhoud en natuurlijk de uitstraling.

  • Massief parket is duurder in aanschaf dan waterwerende laminaat, het is arbeidsintensiever om te plaatsen en daarna moet parket nog voorzien worden van een afwerkingslaag. De prijs van een vierkante meter laminaat zit ongeveer op 30 euro en de prijs van parket is rond de 40 euro. Maar deze prijzen lopen natuurlijk op wanneer je voor een betere kwaliteit kiest, een andere houtsoort of een andere afkomst.

houten-vloer-in-de-badkamer-3

Bron: homease
  • Het onderhoud en het gebruiksgemak van laminaat en parket ligt ook ver uit elkaar. Laminaat is meteen klaar en afgewerkt maar parket moet behandeld worden. De nazorg van laminaat is minimaal maar parket heeft vaker een onderhoudsbeurt nodig tenzij je kiest voor onbehandeld hout zoals wengé, merbau of teak. Deze houtsoorten worden na verloop van tijd grijs. Let op, er kunnen kringen ontstaan van waterspatten in onbehandeld hout.
  • Tenslotte is de uitstraling van de vloer heel belangrijk. Laminaat ziet er de laatste jaren steeds beter uit maar uiteindelijk zal het er nooit zo mooi en natuurlijk uit zien als een massieve parket vloer.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?