De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een brocante slaapkamer: voor een romantische en sfeervolle nachtrust

De slaapkamer is een ruimte in ons huis die we niet zomaar mogen vergeten. Het is belangrijk om je slaapkamer gezellig en vooral romantisch aan te kleden maar dit vergeten we wel eens. Een brocante slaapkamer waant zich helemaal in de romantische sferen en bevordert de nachtrust. De brocante interieur stijl is niet meer weg te denken uit de huidige woontrends. Brocante houdt in dat elke onderdeel van het interieur een vorig leven heeft gehad maar nog steeds erg fraai is. Brocante is niet zoals antiek of vintage maar het zijn meestal opgeknapte meubeltjes.  Je slaapkamer brocante inrichten maakt in ieder geval dat je slaapkamer een stuk romantischer en sfeervoller oogt!

slaapkamer brocante inrichten roze

Bron: Sfgirlbybay

Kleuren in een brocante slaapkamer

Kleuren in de brocante interieur stijl zijn vaak wit, room tinten, grijs tinten en warme tinten zoals zacht geel, zacht roze en andere pasteltinten. De basis van een brocante slaapkamer is vaak wit gecombineerd met een van de bovenstaande kleuren.

slaapkamer brocante

Bron: Coosyd

Meubels in een brocante slaapkamer

Brocante meubels worden vaak gevonden op rommelmarkten, kringloopwinkels en markten in Frankrijk. Probeer zo goed mogelijk rond te kijken en te zoeken naar een uniek tafeltje, prachtig bed of grote kledingkast met een verhaal. Als basis element in een brocante slaapkamer werken nieuwe en moderne ontwerpen heel erg goed. Deze worden dan gecombineerd met de vondsten van de rommelmarkt.

slaapkamer brocante inrichten meubels

Bron: Decorology

Materialen in een brocante slaapkamer

Elke brocante slaapkamer heeft een houten planken vloer gecombineerd met een heerlijk zacht tapijtje voor de warmte en sfeer. Is een houten planken vloer voor jou geen optie, bekijk dan eens de nieuwe laminaat soorten die veel lijken op planken vloeren.

nachtkastje brocante slaapkamer

Bron: Abeachcottage

Accessoires in een brocante slaapkamer

Een prachtig dik dekbed, weelderig overtrek en vele sierkussentjes mogen absoluut niet ontbreken in een brocante slaapkamer. Het bed is de eye-catcher van de ruimte dus besteedt hier veel aandacht aan. Daarnaast mogen de nachtkastjes, vensterbanken en kledingkasten ook gedecoreerd worden met passende decoratie.

Glimmende accessoires zoals prachtige zilveren lijsten, kandelaars of kleine kristallen maken de brocante slaapkamer nog romantischer en geven het een luxueuze uitstraling.

 

Wat vind jij van een brocante slaapkamer? Laat het ons weten in een reactie.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?