De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

10 etnische slaapkamers die slapen exotisch maken

Een etnische slaapkamer is de nieuwste trend op het gebied van slaapkamer woonstijlen. Een etnische stijl betekend eigenlijk dat de meeste elementen en items in de slaapkamer uit een ander land of andere cultuur komen. Dit is een perfecte stijl voor mensen die graag en veel reizen en thuis komen met souvenirs en meubels die ze gekocht hebben.

Er komen veel kleuren en materialen voor in een etnische slaapkamer maar vaak ligt de basis in de natuurlijke materialen zoals hout, wol, riet en zijde. Daarnaast maak je de sfeer in een etnische slaapkamer compleet met de diverse decoraties die handgemaakt zijn, veel kleuren en patronen bevatten.

Een etnische slaapkamer kan rommelig ogen maar als je er orde in terug brengt versterkt het elkaar juist. Deze tien voorbeelden van etnische slaapkamers laten zien hoe je een slaapkamer geheel in etnische stijl kunt inrichten.

Je slaapkamer etnisch inrichten: 10 voorbeelden

etnisch beddengoed slaapkamer

Bron: Budgi

Kleuren komen vooral terug in prachtige handgemaakt beddengoed uit een Aziatisch land. Een beddengoed is vaak duur in aanschaf maar als je voor kwaliteit kiest heb je er jaren lang plezier van. Let wel op dat beddengoed uit andere landen vaak niet in de droger kan.

etnische slaapkamer rood

Bron: Decossee

Geef je slaapkamer een exotisch en etnisch tintje door je bed of muur te versieren maar gezellige lichtjes die romantiek oproepen.

slaapkamer etnisch inrichten voorbeelden

Bron: Twoellie

Omdat een etnische slaapkamer vaak veel verschillende kleuren en patronen bevat is het verstandig om de kleuren van je wanden simpel en in 1 lijn met je accessoires te houden. Dit voorbeeld geeft aan hoe je dit kunt doen. Weet je nog niet welke accessoires je gaat gebruiken dan is een neutrale kleur de beste keuze voor je wanden.

etnische slaapkamer

Bron: Elledecor

Exotiek haal je terug door middel van tropische planten en bloemen. Haal de natuur naar binnen en kies voor mooie groene planten met grote bladeren om het exotische effect te versterken.

etnische slaapkamer inrichten

Bron: Twoellie

Om meer eenheid te creëren in je etnische slaapkamer is het een goed idee om accessoires in dezelfde basiskleur te kiezen.

lichte exotische slaapkamer

Bron: Thegreencomet

Daglicht is voor elke slaapkamer belangrijk maar zeker in een exotisch etnische slaapkamer waar je het liefst zo veel mogelijk zonlicht naar binnenhaalt.

etnisch slaapkamer blauw

Geef je etnische slaapkamer een vrouwelijke sfeer door gebruik te maken van sierlijke kroonluchters, accessoires en zachte kleuren.

slaapkamer etnisch rood

Bron: Onbekend // Picsdecor

Combineer verschillende prints en patronen om een etnische effect te bereiken. Probeer een drietal basis kleuren in elk patroon of print aan te houden zodat het een geheel vormt.

Heb je niet zo heel veel items en accessoires uit het buitenland maar wil je toch graag op een leuke manier een etnische slaapkamer creëren dan kun je ervoor kiezen om etnische behangetjes te gebruiken in je slaapkamer.

slapakamer etnisch

Creëer een lichte en ruimtelijke etnische slaapkamer door middel van witte vloeren, wanden en plafonds gecombineerd met handgemaakte meubels en accessoires uit andere landen. Een klamboe maakt het bed en de ruimte iets romantischer en knusser.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?