De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

5 gouden tips voor het goedkoop inrichten van je slaapkamer

Gelukkig is het inrichten van een slaapkamer niet het duurste van onze huis inrichting. Maar een goed bed, een mooie kledingkast plus alle accessoires kunnen toch erg prijzig zijn. Je slaapkamer goedkoop richten doe je als volgt.

5 Tips voor het goedkoop inrichten van je slaapkamer

Tip 1: Zoek eerst tweedehands

Dure onderdelen zoals een boxspring of een ander goed bed kan nogal in de prijzen lopen daarom is het verstandig om vooraf eens rond te kijken op tweedehands websites. Wie weet heeft iemand in dezelfde stad of regio wel een goed bed te koop staan. Een andere optie is om alleen de boxspring tweedehands te kopen en zelf een nieuw matras aan te schaffen. Ook kledingkasten en nachtkastjes zijn altijd tweedehands te verkrijgen.

Tip 2: Onderhandelen

Bij veel winkels en handelaren kun je onderhandelen over de prijs. Je zou het misschien niet verwachten maar het is zeker het proberen waard. Je kunt onderhandelen voor een betere prijs of bijvoorbeeld korting op een ander product. Het is altijd het proberen waard.

Tip 3: Budget opstellen

Voordat je meubels en accessoires gaat aanschaffen is het belangrijk om vooraf een budget vast te stellen voor het nieuwe interieur van je slaapkamer. Bepaal hoeveel geld je wil besteden aan de basis van je slaapkamer, de meubels en de aankleding voordat je het hele budget hebt uitgegeven aan een bed of kledingkast.

goedkoop slaapkamer inrichten

Bron: Cabideiro

Tip 4: Vergelijk

Vergelijk alle producten met elkaar waarin je geïnteresseerd bent. Vergelijk ze niet alleen in de winkel zelf maar ook tussen de winkels en online. Soms blijkt hetzelfde meubel veel goedkoper te zijn bij een andere winkel of op een website.

Tip 5: Recycle

De nieuwste trend is het recyclen van oude meubels en materialen. Wees creatief met oude meubeltjes en creëer op iets nieuws voor je slaapkamer. Gebruik oude deuren als wandbekleding of als hoofd van je bed. Oude fruit kistjes kunnen prima dienen als boekenkastje of nachtkastje.

DIY projecten

Ga op zoek naar leuke en haalbare DIY projecten voor je slaapkamer. De Doe Het Zelf projecten zijn tegenwoordig meer dan populair en voor elke kamer in huis is wel een leuk projectje te vinden.

pallet bed

Bron: teregyensuly

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?