De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Sfeervol en warm: je slaapkamer mediterraans inrichten

Een sfeervolle kamer kun je creëren door je slaapkamer in te richten in mediterraanse sferen. De mediterraanse interieur stijl is een licht en levendige stijl met warme kleuren en natuurlijke materialen. Elk element in een mediterraans interieur is met liefde gekozen en zorgen samen voor een sfeer van harmonie en ontspanning. De slaapkamer mediterraans inrichten is om die reden erg populair.

slaapkamer mediterraans

Bron: Houzz

Stoffen in mediterraanse inrichting

Een belangrijk onderdeel van een mediterraanse inrichting is het beddengoed en de stoffen die worden gebruikt voor bijvoorbeeld gordijnen en sierkussens. Er zijn twee verschillende stijlen in de mediterraanse interieurs; je kunt er namelijk voor kiezen om stoffen en afwerking in effen kleuren te houden of je slaapkamer te decoreren met mediterraanse patronen en kleuren.
Natuurlijk kunnen deze twee stijlen ook met elkaar gecombineerd worden om een optimaal effect te bereiken.

Gordijnen behoren een dromerig en luchtig gevoel te creëren zodat het warme zonlicht naar binnen kan schijnen. Drapeer je gordijnen over houten roedes op een iets nonchalante manier zodat ze heerlijk in de wind kunnen wapperen.

mediterraanse inrichting slaapkamer

Bron: Venusinfurs

Vloerafwerking in mediterraanse inrichting

In de landen waar de mediterraanse inrichting vandaan komt is het vaak erg warm. Daarom wordt er meestal gekozen voor een koude tegelvloer die de warmte niet opneemt. In Nederland is dit niet heel erg fijn en zeker tijdens de wintermaanden zul je dan niet de warmte van de mediterraanse sfeer proeven. Een alternatief voor een mediterraanse slaapkamer is bijvoorbeeld een warm kleurig vloerbedekking, een donker houten vloer of een kleurig tapijt.

mediterraanse slaapkamer

Bron: Homedesignerideas

Kleuren in een mediterraanse inrichting

Ook in de kleuren combinaties bestaan er twee stijlen in de mediterraanse inrichting. De mediterraanse stijl die afkomstig is uit Griekenland gebruikt veel wit tinten en veel daglicht. De mediterraanse stijl die uit Marokko en Spanje komt wordt veel meer aarde tinten en donkere warme tinten gebruikt. Een ideale oplossing is om een juiste combinatie van beide te gebruiken.

slaapkamer inrichten mediterraans

Bron: Interiordesign2014

kleuren mediterraanse slaapkamer rood

Bron: Wildbindi

Je slaapkamer mediterraans inrichten qua wanden

De wanden in een mediterraanse stijl slaapkamer worden meestal simpel en neutraal gehouden. Om het optimale mediterraanse sfeer te bereiken kun je er voor kiezen om je muren te laten pleisteren.

Mediterraanse slaapkamer inrichten wanden

Bron: Completemorocco

Eerder door jou bekeken producten

Glazen hanglamp, Naeve
149,99 Glazen hanglamp, Naeve Naeve Bekijk Shop
HEMA 3-pak Kartonnen Dozen (noir/blanc)
7,- HEMA 3-pak Kartonnen Dozen (noir/blanc) HEMA Bekijk Shop
HEMA Fotolijst 31,7 X 22,5 Cm
8,- HEMA Fotolijst 31,7 X 22,5 Cm HEMA Bekijk Shop
Aquanova Slate Plateau
41,9 41,90 Aquanova Slate Plateau Aquanova Bekijk Shop
Kap Cilinder – groen – Ø40×30 cm – Leen Bakker
39,99 Kap Cilinder – groen – Ø40×30 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?