De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Unieke slaapkamer plafond designs

Eigenlijk is het plafond de saaiste ruimte in een slaapkamer. We besteden er vrij weinig aandacht aan, schilderen het meestal wit en kijken er jaren niet meer naar om. Toch kijk je elke dag naar je plafond in de slaapkamer. Als je in bed ligt ‘s avonds of als je ‘s ochtends wakker wordt. Het mag dus best wel een beetje aangenaam zijn om naar te kijken. Vandaar dat wij op zoek gingen naar unieke slaapkamer plafond designs. Laat je inspireren door onze interieur voorbeelden van slaapkamers met unieke plafond designs.

Interieur inspiratie: Slaapkamer plafond designs

Of je het plafond nu in een leuke kleur schildert, het design van het bed doortrekt tot op of aan het plafond of juist iets geheel vernieuwends doet met het plafond, het maakt eigenlijk niet uit. Het belangrijkste is dat je bewust wordt van die mooie lege ruimte die je heel leuk zou kunnen inrichten.

slaapkamer-plafond-designs-01

Bron: welke

slaapkamer-plafond-designs-02

Bron: welke

slaapkamer-plafond-designs-03

Bron: modernehippies

slaapkamer-plafond-designs-04

Bron: gaiff

Luxury Bedroom Interior Design with Tray Ceiling Hiding Ambiant

Bron: bedroompedia

slaapkamer-plafond-designs-06

Bron: gaiff

slaapkamer-plafond-designs-07

Bron: haybert

slaapkamer-plafond-designs-08

Bron: design-milk

Zoals je ziet werken verhogingen en/of verlagingen erg goed in een slaapkamer. Je benadrukt hiermee de positie van het bed en kunt met een verhoging bijvoorbeeld extra verlichting aanbrengen boven je bed. Met een verlaging van het plafond maak je de slaapkamer juist knusser en sfeervoller.

Kijk ook eens naar de hoogte van jouw slaapkamer. Is de ruimte al vrij laag, kies dan in plaats van een verhoging of verlaging, juist voor een verruimde verfkleur voor op het plafond. Een pastel of neutrale tint laat het plafond hoger lijken. Een donkere tint zal het plafond lager laten lijken. Wil je meer slaapkamer inspiratie op doen? Kijk dan eens tussen onze inspiratie artikelen voor slaapkamers.

Welke optie zou jij kiezen voor in jouw slaapkamer?

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?