De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Buitenlandse sferen in het interieur

Als we op vakantie zijn dan voelen we ons vaak zo relaxt en geïnspireerd door de interieurs van de hotels, appartementen, cafeetjes waar we komen en alle andere plekken. Zeker in Aziatische landen of Zuid-Amerikaanse landen waar de sfeer geheel anders is dan in ons land, voel je je heerlijk en ontspannen. Zo’n mooi interieur zoals we daar vaker zien willen we thuis ook wel! Hoe haal je de buitenlandse sferen in het interieur? Hoe creëer je zo’n buitenlandse sfeer en hoe raak je dat vakantiegevoel dat je daar hebt, thuis niet kwijt?

Tips voor buitenlandse sferen in het interieur

Het gaat vaak om de soort materialen die er gebruikt worden, de kleuren, de stoffen, het licht, de meubels en de accessoires. Alles vormt samen het plaatje van een geïnspireerde en ontspannen sfeer.

#Vloerkleden

Natuurlijk draait het voornamelijk om de accessoires die sfeer creëren. Zo kun je bijvoorbeeld mooie vloerkleden meenemen uit het land waar je op vakantie bent geweest. Zie je bijvoorbeeld iets moois in een restaurant? Vraag dan eens waar het vandaan komt. Vaak zijn ze alleen maar blij dat je de lokale bevolking wilt helpen door iets van ze te kopen.

Buitenlandse-sferen-in-het-interieur-1

Bron: pinterest

Buitenlandse-sferen-in-het-interieur-9

Bron: inspirerend-wonen

#Hangmatten

Een hangmat associeren we eigenlijk altijd met ontspanning, vakantie, het gevoel van vrijheid en rust. Tijd dus om een hangmat aan te schaffen! Deze hoef je niet perse uit een ver land te halen, in Nederland zijn er genoeg en mooie verkrijgbaar.

Buitenlandse-sferen-in-het-interieur-2

Bron: pinterest
Buitenlandse-sferen-in-het-interieur-3
Bron: pinterest

# Lampen

Lampen geven niet alleen sfeer door de verlichting die ze geven maar ook door de vorm, materiaal en stijl waarin de lamp gemaakt is. Deze prachtige Chinese lampionnen geven een hele bijzondere sfeer aan de ruimte en zorgen voor dat buitenlandse tintje.

Buitenlandse-sferen-in-het-interieur-4

Bron: Anthology Magazine
[Tweet “Buitenlandse sferen in het interieur zorgen voor passie, rust en het gevoel van vrijheid”]

# Kunstwerken

Als je bijvoorbeeld naar Afrika op vakantie zou gaan, dan kom je gegarandeerd heel veel houten kunstwerken tegen. Prachtige schalen, wandstellages, houten boomstammen en nog veel meer. Dit brengt echt een buitenlandse sfeer in huis. Hier zijn de houten accessoires gecombineerd met een prachtig licht en wit interieur.

Buitenlandse-sferen-in-het-interieur-5

Bron: style files

# Boeddha

Jazeker, Boeddha mag toch echt niet ontbreken in een interieur in buitenlandse sferen. Althans, als je graag iets Aziatisch wilt creëren. Boeddha is verkrijgbaar in diverse vormen en maten. Van een groot hoofd tot een zittende Boeddha. Laat je altijd goed informeren of je wel een echte koopt of dat het beeld een massa geproduceerd item is.
Buitenlandse-sferen-in-het-interieur-6

Bron: clairz

# Stoffen

Een leuk aandenken aan een vakantie zijn dekens, stoffen, lappen stof, plaids en vloerkleden. Allemaal gemaakt van stof. Stof is een ideaal materiaal om te gebruiken in een interieur in buitenlandse sferen. Het is gemakkelijk, vaak goedkoop en een echte sfeermaker.

Buitenlandse-sferen-in-het-interieur-7

Bron: sandyocean

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?