De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een huis met een Fins interieur

Wij zijn mega liefhebbers van Scandinavische interieurs en design. Vaak zien we interieurs uit Denemarken of Zweden voorbij komen maar ook Finland mag niet vergeten worden. Dat dachten de bewoners van dit gezellige huisje in Canada ook! Een geheel huis ingericht in Finse stijl. Benieuwd naar dit Fins interieur? Lees snel verder.

Inspiratie voor een Fins interieur

Typerend voor een Fins interieur is dat er vaak gebruikt gemaakt wordt van typische Finse producten, materialen en merken. Zo is het Finse merk Marimekko heel bekend en geliefd in Finse interieurs. Ook zien we meubilair van Alvar Aalto in dit huis staan. Een Finse architect die ook meubels ontwierp.

Fins-Interieur-1Fins-Interieur-2

Het interieur is licht, open en vriendelijk doordat er veel wit aanwezig is maar ook veel daglicht. Daarnaast is de ruimte ontzettend hoog en ruimtelijk. De botanische prints aan de muur zijn tegenwoordig hartstikke hip!

Fins-Interieur-3

In plaats van gebruiksvoorwerpen op de planken, zien we hier prachtige accessoires van Finse oorsprong uitgestald staan. We zien nauwelijks iets van plastic maar juist veel hout en natuur producten in het interieur. Dat is typerend voor de Finnen, zij houden van natuurlijke materialen die uit hun eigen regio komen.

Fins-Interieur-4

Fins-Interieur-5

[Tweet “Inspirerend: een Fins interieur met natuurlijke materialen en veel wit. Iets voor jou?”]

Fins-Interieur-6

Fins-Interieur-7

Bron: remodelista

Het voordeel van het wit schilderen van een ruimte is dat je er alle kanten mee op kunt. Je kunt alle kleuren eraan toevoegen die je maar wilt, je kunt alle materialen gebruiken en deze met elkaar combineren. Die witte basis in het interieur is kenmerkend voor de interieurs in Scandinavië. Dit prachtige huisje staat dan wel in Canada maar kan zo in Finland staan.

Hou jij van Scandinavische interieurs of hou je van meer kleur of juist donkere interieurs?

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?