De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Woonstijlen combineren: Industrieel, vintage met een vleugje groen

Combineren kun je leren, is niet voor niets een veel gebruikte leus. En dat geldt niet alleen voor een perfecte outfit, ook in je interieur kun je combineren. Woonstijlen zoals industrieel, samen met vintage eyecatchers en een botanische toevoeging zorgen dan ook voor een spannende en eigentijdse mix!

Meerdere stijlen, een geheel

Bij vrijwel alle woonstijlen kun je overeenkomsten vinden. Zo hebben de landelijke- en Scandinavische woonstijl veelal dezelfde kleurtinten en de materiaalkeuze met elkaar gemeen. En het gebruik van deze natuurlijke materialen zie je uiteraard ook terug in de natuurlijke woonstijl. De moderne woonstijl heeft qua strakke vormen en lijnenspel en minimalistische uitstraling raakvlakken ook met de Scandinavische interieurs.

Door te kiezen om stijlen te combineren zorg je ervoor dat je woning meer als jouw woning gaat voelen. Je kiest de elementen die je mooi vindt en zorgt dat ze bij elkaar aansluiten. Door de kleuren, materialen op andere plekken te laten terugkomen zorg je dat het bij elkaar past. Kies je bijvoorbeeld voor een stoere leren bank, dan kun je met ​kussens met botanische prints​ de urban jungle trend laten terug komen.

Meerdere stijlen, een geheel - Woonstijlen combineren

Bron: @lak_of_smak

Tweedehands

Een gehavend, doorleefd item past heel goed binnen de industriële woonstijl. Door te kiezen voor vintage ben je niet alleen duurzaam, maar ook veelzijdig bezig. Door de oneffenheden krijgt een item karakter en in de industriële stijl is een deuk of kras geen probleem. En zo kun je een bijzonder item zoals een erfstuk prima inpassen in een moderne woonkamer.

Tweedehands - Woonstijlen combineren

Bron: @lak_of_smak

Maak het niet te bont

Wanneer je werkt met een mix van stijlen, zorg dan dat je er niet in doorschiet. Doordat je kiest voor meerdere stijlen moet je af en toe concessies doen. Als je meerdere lampen ophangt zorg dan voor een stijl of kleur. Toch combineren meubels van verschillende stijlen goed met elkaar wanneer je let op de kleuren en materialen. Wanneer je deze op elkaar afstemt kun je originele combinaties maken. Een vintage stoel met Scandinavisch design matcht goed met een stoere houten salontafel met stalen poten. Ze zijn beide van stevige en natuurlijk materialen gemaakt, waardoor dat de overeenkomsten zijn die zorgen voor een geheel. Voeg aan deze combinatie nog wat planten toe en je woonkamer is een gezellige mix van stijlen geworden.

Maak het niet te bont - Woonstijlen combineren

Bron: @lak_of_smak

Maak het niet te bont - Woonstijlen combineren

Bron: @lak_of_smak

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?