De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Inspiratie: Een sfeervolle landelijke keuken

Naarmate de winter steeds meer begint in te trekken, wordt het ook weer tijd om meer warmte, knusheid en sfeer in huis te brengen. Een ontzettende sfeervolle interieur stijl is bijvoorbeeld een landelijke stijl. Een landelijk interieur geeft warmte, gemoedelijkheid en huiselijkheid aan het huis. Het is een populaire stijl maar ook een zeer diverse stijl waarin veel gevarieerd kan worden. Variëren met materialen, kleuren en vormen in één stijl! Een gezellige ruimte in huis is bijvoorbeeld de keuken, het hart van de meeste woningen in Nederland. Een landelijke keuken geeft een heerlijk warme sfeer waar je in de koude maanden van het jaar lekker kunt vertoeven, dineren, ontbijten, thee drinken, bijkletsen etc. Deze prachtige landelijke keuken is daar een uitstekend voorbeeld van. Een ruimte met plek om te zitten aan een grote tafel, te werken aan de tafel maar tegelijkertijd ook te kunnen eten. Een echte woonkeuken dus!

Een sfeervolle landelijke keuken als woonkeuken

landelijke-keuken-01landelijke-keuken-02

Eigenlijk heeft een landelijke keuken niet veel nodig. Een aantal key-elementen in een landelijke interieur zijn bijvoorbeeld houten materialen, neutrale kleuren, natuurlijke kleuren, houten elementen en details zoals accessoires, planten, zachte stoffen zoals sierkussens, een vloerkleed of een mooi linnen tafelkleed.

landelijke-keuken-03landelijke-keuken-04landelijke-keuken-05

Het leuke aan deze landelijke keuken is dat er gevarieerd is met moderne meubels en landelijke meubels zoals een stoere houten tafel met bankje gecombineerd met slanke moderne stoeltjes.

landelijke-keuken-06landelijke-keuken-07landelijke-keuken-08

Zoals je ziet is er vooral gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en niet van felle of opvallende kleuren. Dit past uiteindelijk niet goed bij een landelijke sfeer en zal het totaalbeeld enig zins verstoren. Kies daarom voor neutrale kleuren en niet teveel donkere kleuren om ook de ruimte licht en ruimtelijk te houden.

Bron: remodelista

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?