De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een winters balkon!

Een balkon is niet alleen maar leuk en fijn tijdens de zomermaanden, ook in de wintermaanden kun je het gezellig en knus maken op het balkon. Een winters balkon is een plek waar je lekker kunt genieten van dat zonnetje in de frisse winterlucht, een klein vuurtje, kaarsjes, warme dekens en natuurlijk warme chocolademelk.

Hoe richt je het balkon op een winterse manier in? Daar zochten wij een aantal leuke voorbeelden van om jou inspiratie te geven wat je allemaal met je balkon kunt doen de komende maanden.

Voorbeelden van een winters balkon

In Scandinavie maken ze veel gebruik van de balkons omdat ze daar gedurende de winter weinig daglicht hebben maar ook omdat ze daar wel gewend zijn aan koudere temperaturen. Ze lossen het daar heel leuk en creatief op.

Een balkon vol met seizoensplanten, een lekker warm en gezellig vloerkleedje, een comfortabele stoel en natuurlijk een schapenvacht.

Winters-balkon-1

Bron: miadomo

Winters-balkon-4

Bron: pinterest

Warme materialen en stoffen zijn een must voor een winters balkon. Zo mogen ook lantaarns, kaarsen en theelichten niet ontbreken. Deze geven ontzettend veel sfeer tijdens de grauwe dagen en natuurlijk warmte.

Een vloerkleed is misschien onhandig omdat je het telkens mee naar binnen moet nemen, maar het is wel ontzettend fijn en sfeervol.

Winters-balkon-2

Bron: anoukdekker

Vergeet niet om een paar fijne en warme kussens op de bank of stoelen te leggen. Een vuurtje stoken kan misschien niet op jouw balkon maar je kunt wel een gas of gel haard gebruiken. Een vuurtje dat beveiligd is of afgesloten, kan niet zo heel veel kwaad.

Winters-balkon-3

Bron: pinterest
Winters-balkon-5
Bron: pinterest

Om het geheel af te sluiten nemen wij er lekker een glue wine of een warme chocolademelk met veel slagroom bij! Kom maar op winter!

Eerder door jou bekeken producten

Light & Living Bloempot deco BAKSI op standaard – Zink-Zwart – XL
49,95 Light & Living Bloempot deco BAKSI op standaard – Zink-Zwart – XL Light & Living Bekijk Shop
Massief houten bed AresWOOD, Ars Natura
329,99 Massief houten bed AresWOOD, Ars Natura Ars Natura Bekijk Shop
HEMA Elektrische Wandklok 30 Cm (argent)
12,5 12,50 HEMA Elektrische Wandklok 30 Cm (argent) HEMA Bekijk Shop
HAY Elementaire Stoel
99,- HAY Elementaire Stoel Hay Bekijk Shop
Magneet- memobord kurk – naturel/grijs – Leen Bakker
16,99 Magneet- memobord kurk – naturel/grijs – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?