De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Verbouwen in een tuinkas? Tips en ideeën

Heb je deze zomer plantjes verbouwt in de tuin of had je dit graag willen doen? Dan heb je vast al eens gedacht aan leuke tuinkas. Een tuinkas zorgt er immers voor dat de oogst sneller komt en beter wordt. Tuinkassen komen in allerlei maten en vormen. Een kas kan gebruikt worden voor groente en fruit maar ook voor bijzondere bloemen en planten.

Tips en ideeën voor een tuinkas

Ten eerste moeten we natuurlijk even uitleggen wat een tuinkas nou daadwerkelijk is. Het is een bouwwerk waarbij de wanden en het dak gemaakt zijn van een materiaal dat licht doorlaat. Daarnaast sluit het ook de ruimte af waardoor het er warmer wordt dan buiten.

Een kas is handig omdat je het seizoen ermee vervroegt. In een tuinkas kun je al groenten telen die buiten niet zouden overleven tijdens die tijd van het jaar. Je kunt ook al eerder beginnen met zaaien waardoor de planten groter worden. Daarnaast wordt het in een kas in de zomer sneller warm waardoor je groenten en fruit kunt telen die het in ons land normaal gesproken niet zouden redden.

Als je een tuinkas wilt gaan kopen, let dan op de volgende dingen:

  • De grote van je tuin. Koop niet een al te grote kas waardoor er niks overblijft van de rest van je tuin. Een kas moet een toevoeging zijn, niet het meest belangrijke van de tuin.
  • Besef goed wat je wilt voordat je er een koopt. Wil je eentje voor alleen te telen of ook een tuinkas waar je zelf nog in kan genieten? Een kas kan bijvoorbeeld lekker zijn op een frisse dag in de winter terwijl het zonnetje schijnt.
  • Onderschat het bouwen van een kas niet. Het is zwaar en precies werk. Laat je goed informeren voordat je begint aan het bouwen van een kas.
  • Heb je een plek in de zon waar de kas kan staan?

Inspiratie voor een tuinkas

Tuinkas-1

Bron: uw-woonidee
Tuinkas-2
Bron: vriendenvinckhuysenschool
Tuinkas-3
Bron: koopjetuinkas
Tuinkas-4
Bron: koopjetuinkas
Tuinkas-5
Bron: zelfgroentekweken

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?