De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een gallery wall inrichten

Het begrip Gallery Wall heeft alle websites en magazines bereikt: een wand vol met fotolijsten en frames met de dierbaarste herinneringen en afbeeldingen. Een gallery wall kan ingericht worden op elke muur dan ook, maar kies vooral een muur die wat meer aandacht mag krijgen. Hoe richt je een gallery wall in zonder dat het oubollig wordt? Dat laten we jou vandaag zien! Een gallery wall inrichten doe je zo!

Een gallery wall inrichten

Je kan kiezen voor echte familie foto’s maar je kan ook kiezen voor een gallery wall met wat meer sfeer foto’s die een indruk achterlaten. Familie foto’s kunnen snel al druk en chaotisch zijn omdat ze niet in hetzelfde thema geschoten zijn. Door te kiezen voor sfeer foto’s kan je echt een sfeer oproepen.

gallery-wall-inrichten-1gallery-wall-inrichten-2

Verzamel dus allerlei foto’s van bijvoorbeeld een vakantie, een verre reis of art prints die je koopt via het internet en zet ze naast elkaar. Print ze eventueel eerst even uit op klein formaat om ze naast elkaar te leggen en te bekijken of ze echt bij elkaar passen. Heb je tenslotte de perfecte sfeer opgeroepen? Dan is het tijd om de foto’s op het juiste formaat te bestellen.

gallery-wall-inrichten-3gallery-wall-inrichten-4

Een gallery wall inrichten doe je niet zomaar eventjes, je moet goed nadenken over waar welk lijstje komt te hangen, hoe ver ze van elkaar gaan hangen, hoe hoog en hoe laag. Een hele klus dus! Maar door met tape op de wand een overzicht te maken voor jezelf, gaat dit veel sneller!

gallery-wall-inrichten-5

Ben je tevreden met de compositie van de lijsten? Dan is het tijd om ze op te hangen! Wat je trouwens ook kunt doen is ze naast elkaar op de grond leggen in de compositie zoals je ze graag wilt hebben. Op die manier zie je ook heel goed om het een mooi geheel wordt.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?