De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Nieuw: Meubels van kurk

Heb je de nieuwe collectie van Ikea al gespot? Het is vaak een trendsetter op het gebied van interieur en meubilair. Zodra de catalogus op de mat valt dan hebben wij hem al doorgebladerd. Dit jaar zit er een leuke nieuwe lijn in, namelijk de accessoires en meubels van kurk. Ben jij al op de hoogte?

Accessoires en meubels van kurk

Het leuke van kurk is dat is dat het een natuurlijk product is. Het is de schors van de kurkeik. Om kurk te kunnen oogsten wordt de kurk schors eenmaal in de negen jaar van de boom afgehaald. Waarom maar één maal in de negen jaar? Omdat de schors dan dik genoeg is om er wijnkurken van te kunnen maken. Doordat men deze kurken uit de schors halen blijft er een gatenkaas aan schors over. Dit wordt fijngemalen tot een kurk granulaat en hiervan worden weer kurk producten gemaakt.

Je kunt dus eigenlijk elke vorm van kurk maken!

Meubels-van-kurk-1

Bron: farm8

Meubels-van-kurk-2

Bron: label1114

Meubels-van-kurk-3

Bron: suusenik

Meubels-van-kurk-4

Bron: blogspot

Meubels-van-kurk-5

Bron: vandiedingendus
[Tweet “De nieuwste trend op het gebied van interieur: meubels van kurk!”]

Meubels-van-kurk-6

Bron: vandiedingendus

Meubels-van-kurk-7

Bron: ikea

De Ikea heeft een prachtige collectie met kurk ontworpen. Zo zien we kurk terug komen in bankjes, krukken, tafels maar ook in sfeerverlichting en karaffen. Een prachtige en simpele lijn die eigenlijk iedereen had kunnen bedenken. Dat is het mooie van een goed en sterk ontwerp, als je het gevoel hebt dat je het zelf had kunnen ontwerpen (maar dus niet gedaan hebt) en het spreekt je aan, dan moet je het zeker kopen! Tenminste, dat is ons motto.

Kurk is goed te combineren in een interieur met natuurlijke kleuren en materialen. Wat ons opvalt is dat het vaak gecombineerd wordt met planten. Kurk heeft namelijk een botanische sfeer waardoor het goed te combineren is met diverse bloemen en planten.

Je kunt tegenwoordig zelfs ook zelfs iets laten ontwerpen in kurk. Wil je bijvoorbeeld een mooi blad voor je bureau? Een plank voor aan de muur? Je kunt het laten maken op maat voor een goede prijs!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?