De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De woonplant van April: Peperomia

Heb je wel eens gehoord van de Peperomia? Het is de woonplant van deze maand! Er zijn diverse varianten zoals: groen met geel, met rood of met zilver. Daarnaast hebben sommige een effen blad of juist met een tekening. Het is een compacte plant met een prachtige natuurlijke uitstraling.

Peperomia-woonplant-april-4

De Peperomia heeft prachtige bladeren vanwege de vorm en kleurtekening. De bladeren kunnen klein en weelderig zijn maar ook lang en puntig. De plant ziet er altijd vol en levendig uit, absorbeert geluiden en zuivert de lucht.

De warme en vriendelijke uitstraling zorgt ervoor dat de plant erg geliefd is. Materialen zoals keramiek, linnen, glas en katoen worden vaak gecombineerd met deze plant.

Peperomia-woonplant-april-1
Cirkels

De meeste soorten van de Peperomia blijven laag waardoor deze plant geschikt is om in flessentuintjes en terraria te zetten. De cirkelvormige bladeren passen heel goed bij cirkelvormen in het interieur.

Peperomia-woonplant-april-2

Peperomia-woonplant-april-3

De verzorging

De plant groeit in het wild in het Amazonegebied van Zuid-Amerika onder bomen waar het lekker warm en schaduwrijk is. De plant heeft niet veel verzorging nodig. Plaats de plant licht maar niet in de volle zon, laat de potgrond nooit helemaal uitdrogen en geef geen water op het blad van de plant.

Peperomia-woonplant-april-5

Bron: bloemenbureauholland

Wist je dat …

  • De Peperomia de ideale plant is voor beginners zonder groene vingers?
  • De plant in Brazilie als geluksbrenger wordt gezien?
  • De bijnamen van de plant dwergpeper, krokodillentranen of rattenstaartje zijn?

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?