De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Tips voor het accentueren met accessoires

Hoe doe je dat nou? Je interieur decoreren met accessoires zodat het er sfeervol maar ook opgeruimd uitziet? Welke accessoires moet je juist accentueren en welke moeten opgeborgen worden? Wij geven je een aantal tips voor het accentueren met accessoires.

7x Accentueren met accessoires in het interieur

Hoe je nu het beste omgaat met accessoires in het interieur laten we je zien aan de hand van een aantal voorbeelden. Interieurs die geheel gestyled zijn met diverse accessoires. Door naar voorbeelden te kijken doe je inspiratie op en kun je nog beter zien wat we bedoelen met het accentueren.

Accentueren-met-accessoires-1

Bron: flickr

#1 Decoreer met dezelfde materialen

Maak gebruik van dezelfde materialen door het interieur. Zoals bijvoorbeeld deze rieten manden, bloemen en planten en grof gebreide stoffen. Als je dit overal herhaalt zullen ze een eenheid vormen én zullen deze materialen en de sfeer geaccentueerd worden.

Accentueren-met-accessoires-2

Bron: desiretoinspire

#2 Ben niet bang om iets teveel accessoires te gebruiken

Op sommige plekken in huis mag je een overdaad aan accessoires gebruiken. Zoals bijvoorbeeld in de keuken. Dit is een plek waar je veel nodig hebt dus ook veel moet kunnen opbergen. Zet niet alles achter gesloten kastjes maar zet het ook in een open kast. Zoals dit voorbeeld; een kast gevuld met mooie bordjes, potjes, schalen etc.

[Tweet “Accentueer je interieur met de juiste accessoires: inspiratie en ideeën!”]

Accentueren-met-accessoires-3

Bron: style-files

#3 Kies voor één bepaalde stijl

Een andere manier om het accentueren van accessoires aan te pakken is door voor een bepaalde stijl te kiezen. We vinden vaak meerdere stijlen mooi maar als je kiest voor maar één dan zal het interieur veel sterker overkomen.

Accentueren-met-accessoires-4

Bron: decortherapia

#4 Geef toe aan je gevoel

Wil je graag veel rond zetten? Wil je graag die erfstukken van je oma ergens tentoonstellen? Wil je al die foto’s ophangen die je zo mooi vindt? Geef er ook gewoon eens aan toe! Kies bijvoorbeeld een wand of een gedeelte in huis waar je helemaal los mag gaan met het accentueren van accessoires.
Accentueren-met-accessoires-6

Bron: bloesem

#5 Verzamelingen

Ook verzamelingen zijn een goede manier om accessoires te creëren. Je hoeft dus niet perse allemaal nieuwe vazen en kaarsen aan te schaffen, je kunt gewoon verzamelingen die je hebt rondzetten in het interieur.

Accentueren-met-accessoires-7

Bron: frenchyfancy

#6 Kleur of zwart wit?

Ga je voor gekleurde accessoires of zwart wit? Des te meer je je houdt aan deze richtlijn, des te groter de eenheid wordt in het interieur.

Accentueren-met-accessoires-8

Bron: remodelista

#7 Uniek

Ten slotte accentueer je de accessoires juist door ze allemaal in één kleur te schilderen óf door voor iets unieks te gaan. Iets wat opvalt, iets wat anders is, iets wat creatief is. Laat je inspireren door deze ideeën en ga eens op zoek hoe jij je interieur een boost kunt geven met de accessoires die je al hebt. Wie weet moeten er hier en daar een paar weg of vervangen worden.

 

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?