De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Back to nature interieur

Natuurlijke elementen komen steeds meer terug in interieurs. Zo zien we veel producten gemaakt van natuurlijke materialen, accessoires, meubels maar ook decoratie zoals posters met botanische printen. De natuur mag weer helemaal gezien worden in huis! Hoe laat je dit terugkomen en hoe creëer je een Back to Nature interieur?

Tips voor een Back to Nature interieur

Wat is typerend voor een back to nature interieur? Welke materialen worden er veel gebruikt? Welke type meubels? Wat voor een soort decoratie? Met onze tips creëer jij een prachtig en natuurlijk interieur.

#1 Opvallend

Ben jij een waaghals? Dan durf je vast wel voor een opvallend botanisch behangetje te gaan. Hiermee zet je direct een toon! Er zijn veel verschillende botanische behangetjes verkrijgbaar, dus voor ieder wat wils.

Back-to-nature-interieur-1

Bron: pinterest

#2 Subtiele materialen

Maar je kunt het ook subtiel aanpakken door met kussens, stoffen, planten en prints te werken. Natuurlijke materialen zoals hout, beton of marmer is ook een sfeermaker voor een back to nature interieur. Subtielere materialen voor meubilair en accessoires zijn bijvoorbeeld rotan, bamboe, kokos en riet.

 

Bron: fonq

#3 Kleuren

Welke kleuren horen bij een back to nature interieur? Natuurlijk groen! In de vorm van planten, stoffen en materialen. Wij zouden adviseren een basis van neutrale kleuren te maken waardoor je met alle natuurlijke producten en materialen helemaal los kunt gaan.

Back-to-nature-interieur-3

Bron: martkleppe

#4 Meubilair

De ideale stoelen voor in een back to nature interieur zijn de bamboe of rotan stoelen gecombineerd met een mooie houten tafel. Beide gemaakt van natuurlijke materialen die veel warmte en sfeer uitstralen. Er zijn ook veel rieten meubels verkrijgbaar of meubilair dat is afgewerkt met touw.

Back-to-nature-interieur-4

Bron: martkleppe
Back-to-nature-interieur-5
Bron: bloomon
[Tweet “Back to Nature interieurs zijn helemaal terug van weggeweest! Haal de natuur in huis!”]Back-to-nature-interieur-6
Bron: ikea

#5 Decoraties

Met decoraties kun je het interieur een bepaalde stijl geven. De neutrale basis en het meubilair is het begin van het interieur maar de decoraties maken het af. Als decoratie in een back to nature interieur kun je bijvoorbeeld houten boomstammen of takken gebruiken, rieten manden, natuurlijke vloerkleden, touw, houten planken, glazen vazen, verse bloemen, groene planten, accessoires van kurk of van bamboe.

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?