De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een Gezellig Klein Interieur

Als we het hebben over een gezellig interieur hoeft dat niet automatisch te betekenen dat we het over een ruim en groot interieur hebben. Juist de kleinere interieurs zijn vaak het gezelligst. Kleine ruimtes zoals een kleine woonkamer, een kleine slaapkamer of een kleine keuken zijn vaak heel knus en sfeervol. Het vergt alleen iets meer creativiteit om een kleine ruimte te voorzien van alles wat je graag wilt en een knusse sfeer.

6 Voorbeelden van een gezellig klein interieur

Een goed voorbeeld van een gezellig klein interieur is bijvoorbeeld een studio. Een studio is vaak één ruimte waarin je alles terug vindt. Een woongedeelte, een slaapgedeelte en een eet- en kookgedeelte. Deze ruimte die je hier ziet is een studio waarin het woongedeelte en het slapen in één ruimte gebeuren.

Door het bed op een sfeervolle manier te decoreren met sierkussens en plaids, kun je het bed bij de woonhoek betrekken en kun je ook hier gasten op laten plaats nemen.

gezellig-klein-interieur-1

Bron: stadshem

In deze kleine ruimte is er gekozen voor een bedbank waar je op kunt slapen maar die ook als bank kan functioneren. Een kleine kast wordt gebruikt als scheidingswand waardoor je een eethoek kunt inrichten.

gezellig-klein-interieur-2

Bron: stekmagazine

Je kunt een gezellig klein interieur ook inrichten met één soort materiaal waardoor het interieur een eenheid vormt. Dit materiaal kun je gebruiken voor de kasten, de keuken, de trap, de deuren, de wanden en evt. meubels. Door maar één materiaal te gebruiken, creëer je rust in het interieur.

gezellig-klein-interieur-3

Bron: inspirerend-wonen

Is jouw interieur klein maar heel hoog? Dan kun je het knusser maken door er een vlonder in te bouwen. Hierdoor verlaag je het plafond en creëer je een knusse hoek waar je kunt zitten, met daarboven een ideaal bed. Ook hier kun je het gezellig en knus maken.

[Tweet “Een gezellig interieur hoeft niet groot te zijn. Juist kleine interieurs zijn gezellig en knus!”]

gezellig-klein-interieur-4

Bron: roomed

Een gezellig klein interieur kan ook juist heel minimalistisch zijn. Dit kleine huisje is voorzien van alle gemakken op een kleine oppervlakte. Ideaal als je niet van teveel spullen houdt, te hoge kosten en het minimale.

gezellig-klein-interieur-5

Bron: vitra

Ten slotte zien we hier een gezellig klein interieur uit Scandinavië. Door gebruik te maken van sfeerverlichting, accessoires, planten, daglicht en veel lichte kleuren ontstaat er een knusse maar vooral gemoedelijke sfeer in het interieur.

gezellig-klein-interieur-6

Bron: interiorjunkie

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?