De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een contrastrijk interieur: materialen en kleuren

Het ene interieur is een mix van allerlei kleuren en materialen, terwijl het andere interieur juist zeer strak en eenvoudig is dankzij de minimale kleuren en materialen. Hoe dan ook, contrast creëren in een interieur is altijd een must. Zonder contrast lijkt een interieur vaak saai en op te gaan in de achtergrond. Voeg daarom altijd contrast toe in de vorm van kleuren, materialen, vormen of patronen. Dit contrastrijk interieur is daar een goed voorbeeld van.

Inspiratie en tips: Een contrastrijk interieur

Welke contrasten zie je allemaal in dit interieur? Laten we er eens een aantal opnoemen.

  • Contrast in kleuren: door gebruik te maken van wit en zwart ontstaat er een enorm contrast. Dit kan verzacht worden door een grijstint er aan toe te voegen. Dit is dan ook gedaan door wanden een grijze kleur te geven.
  • Contrast in materialen: het warme van de houten meubels en accessoires staat in contrast met het harde en kille van bijvoorbeeld de ladder en trapleuning van de hoogslaper.

contrastrijk-interieur-01

contrastrijk-interieur-02

contrastrijk-interieur-03

contrastrijk-interieur-04

contrastrijk-interieur-05

contrastrijk-interieur-06

contrastrijk-interieur-07

contrastrijk-interieur-08

Bron: stadshem

Zo’n contrastrijk interieur als deze is een stijl en sfeer die je moet liggen. Dat wil zeggen; een interieur met enkel en alleen zwart wit en grijs als kleuren kan na verloop van tijd vervelen of kil aanvoelen. Probeer dus te ontdekken bij jezelf of deze kleuren combinatie wel geschikt is voor jou of dat je liever iets meer kleur en warmte in het interieur ziet.

Overigens is het absoluut niet moeilijk om in een contrastrijk interieur zoals dit interieur meer warmte en/of kleur toe te voegen. Met behulp van de juiste accessoires, stoffen en kleuren wordt dit appartement al gauw warmer en knusser.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?